Nitišs ietriecas aizsargbarjerā kvalifikācijas pirmajos braucienos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas autosportisti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs sestdien Lielbritānijā vēsturiskajā Lidenhilas trasē ar dažādām sekmēm startēja rallijkrosa pasaules čempionāta (PČ) Lielbritānijas «Grand Prix» izcīņas pirmajos divos kvalifikācijas braucienos.

Prestižākajā «SuperCar» klasē Baumanis, kurš pārstāv STARD komandu, abos kvalifikācijas braucienos ieņēma 11.vietu, kas viņam deva 66 punktus un pirms svētdien gaidāmajiem atlikušajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ļauj ieņemt desmito pozīciju, saglabājot labas izredzes uz pusfinālu.

Tikmēr Nitišs no EKS vienības, pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma pirmspēdējo 23.vietu, bet otrajā kvalifikācijā viņš palika pēdējā 24.pozīcijā, jo īsi pēc starta, cīņā ar konkurentiem, izbrauca no trases, šķērsoja zālāju un ietriecās aizsargbarjerā, apskādējot arī savu braucamo.

Pēc diviem braucieniem Nitišs ir ticis pie 40 punktiem un ieņem pēdējo - 24.vietu.

Līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem pēc sestdienas startiem ir pieredzējušais norvēģis Peters Sūlbergs, kuram ar 90 punktiem seko zviedrs Jūhans Kristofešsons.

Kvalifikācija ar vēl divām kārtām turpināsies svētdien, kad gaidāmi arī pusfināla braucieni un fināls.

Lidenhilas trase ir vēsturiska ar to, ka tur 1967.gadā tika aizvadītas pirmās rallijkrosa sacensības, aizsākot jaunu autosporta novirzienu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 101 punktu ir Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, kurš pēc sestdienas braucieniem ir trešais. Viņam ar 98 punktiem seko Kristofešsons, kamēr trešais ar 87 punktiem ir Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 37 punktiem ieņem desmito pozīciju, bet Baumanis ar 18 punktiem atrodas 14.vietā.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu