Jonass triumfē pasaules čempionāta posma Francijā pirmajā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas svētdien droši uzvarēja Francijā notiekošā pasaules čempionāta devītā posma pirmajā braucienā MX2 klasē.

Jonass pirmajā braucienā līderpozīciju pārņēma jau no starta, turpinājumā lēnām palielinot pārsvaru. Vēl četrus apļus pirms distances beigām latvieša pārsvars bija astoņas sekundes, tomēr turpinājumā tas samazinājās un finišā viņš par divām sekundēm apsteidza šveicieti Žeremiju Sīveru.

Savukārt uzreiz aiz Sīvera finišēja mājinieks Benuā Paturels.

Jau vēstīts, ka sestdien Jonass uzvarēja arī kvalifikācijā.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc šī brauciena Jonass ar 350 punktiem ir drošs līderis, ar 310 punktiem seko Sīvers, bet trešais ar 278 punktiem ir svētdien pirmajā braucienā septīto vietu guvušais dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass šosezon 17 braucienos ticis pie deviņām uzvarām. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā

Iepriekšējā sezonā MX2 klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu