Mašīnas defekts Baumanim liedz pārvarēt PČ Lielbritānijas posma pusfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autosportists Jānis Baumanis svētdien savas sacīkšu mašīnas motora defekta dēļ nespēja pārvarēt pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posma pusfinālu. Par posma uzvarētāju tikmēr kļuva norvēģis Peters Solbergs.

«SuperCar» klasē Baumanis, kurš pārstāv austriešu STARD komandu, pusfinālu sāka no trešās rindas un jau startā pēc aizkavējās, turpinājumā vairs nespējot apsteigt kādu no konkurentiem un finišējot sestajā vietā.

Pirms tam Baumanis kvalifikācijā četrās kārtās guva desmito vietu, tomēr sodi konkurentiem ļāva latvietim pakāpties uz devīto pozīciju. Tikmēr EKS vienību pārstāvošais latvietis Reinis Nitišs pēc ļoti neveiksmīgiem pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ieņēma 17.vietu, nespējot tikt pusfinālā.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs guva piekto vietu otrajā etapā.

Lidenhilas trase ir vēsturiska ar to, ka tur 1967.gadā tika aizvadītas pirmās rallijkrosa sacensības, aizsākot jaunu autosporta novirzienu. Tomēr tagad Lidenhilas posms no pasaules rallijkrosa čempionāta uz nenoteiktu laiku ir svītrots.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc piektā posma par līderi ar 124 punktiem kļuvis Kristofešsons, kuram ar 120 punktiem seko svētdien piekto vietu guvušais Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, bet trešais ar 117 punktiem ir Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 38 punktiem atkāpies par vienu vietu uz 11.pozīciju, bet Baumanis ar 27 punktiem atrodas 13.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu