Fotostāsts: rallijkrosa PČ posms Lielbritānijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Aizvadītajās brīvdienās rallijkrosa dzimtenē Lidenhilā, Lielbritānijā norisinājās 2017.gada pasaules rallijkrosa čempionāta piektais posms. Par posma uzvarētāju kļuva divkārtējais pasaules rallijkrosa un 2003.gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs no Norvēģijas. Tā autosportistam bija pirmā uzvara kopā pagājušā gada sacensībām Portugālē. Otro vietu izcīnīja Solberga komandas biedrs, zviedrs Johans Kristofersons, bet trešais palika Solberga tautietis Andreass Bakerūds.

Abiem latviešiem Lielbritānijas posms bija mazāk veiksmīgs. Reinis Nitišs pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ierindojās 16. pozīcijā un pusfinālam nekvalificējās. Jānis Baumanis savukārt pēc kvalifikācijas braucieniem bija devītais, tomēr pacīnīties par iespēju iekļūt finālā viņam liedza sacīkšu mašīnas motora defekts.

Nākamās sacensības sportisti aizvadīs jau pēc mazāk nekā divām nedēļām Hellas trasē, Norvēģijā.

Var piebilst, ka rallijkrosa pasaules čempionātā kopvērtējuma līderis ir Kristofersons (124 punkti). Otro vietu ieņem pagājušā gada čempions, zviedrs Matiass Ekstroms (120 punkti), bet trešais ar 117 punktiem ir Solbergs. Reinis Nitišs un Jānis Baumanis tikmēr ieņem 11. un 13. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu