Pasaules rallijkross dodas uz Hellu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EKS

Šajā nedēļas nogalē FIA pasaules rallijkrosa čempionāts piestās Hellā, Norvēģijā – trasē, kur pirms trim gadiem visaugstāk tika celts Latvijas karogs, jēkabpilietim Reinim Nitišam pārspējot mājinieku Peteru Sūlbergu un amerikāni Kenu Bloku.

«Ar Hellas trasi man saistās ļoti patīkamas emocijas – pats šeit izcīnīju uzvaru un arī EKS RX komanda šajā trasē debitēja pasaules rallijkrosa čempionātā! Tomēr tas viss šobrīd ir jānoliek malā, jo šogad ir citi apstākļi un nevaram atļauties gremdēties atmiņās. Ir jāstājas uz starta un katrā braucienā savs darbs jāizdara maksimāli labi,» iesāk Reinis Nitišs.

«Trase ir diezgan viltīga – seguma maiņas vietas un līkumi, kas pakārtoti reljefa izmaiņām, ne mirkli neļauj «atvilkt elpu». Šajā trasē cīņas par pozīcijām ir kā agresīvas troļļu kaujas, kas nereti beidzas ar apskādētiem sacīkšu spēkratiem. Spraigie notikumi starp sportistiem Hellas trases malās pulcē vienus no karstasinīgākajiem rallijkrosa faniem, radot lielisku sacensību atmosfēru!»

Uz Hellu devies arī otrs latvietis pasaules rallijkrosa čempionātā, austriešu komandas Team STARD pilots Jānis Baumanis.

TEAM VERKSTED WORLD RX OF NORWAY NORISES GRAFIKS

PIEKTDIENA, 9. JŪNIJS

18:40 Treniņbraucieni

SESTDIENA, 10. JŪNIJS

10:30 Treniņbraucieni

12:00 Pasaules RX Supercar 1. kvalifikācija

15:00 Pasaules RX Supercar 2. kvalifikācija

SVĒTDIENA, 11. JŪNIJS

09:30 Treniņbraucieni

11:00 Pasaules RX Supercar 3. kvalifikācija

13:00 Pasaules RX Supercar 4. kvalifikācija

16:00 Pusfināla un fināla braucieni

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu