Raikonens kliedē runas, ka «Ferrari» kā pirmo pilotu izvēlējusies Fetelu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Soms Kimi Raikonens ceturtdien kliedēja baumas, ka viņa komandas biedrs «Ferrari» un pašreizējais līderis Formula 1 pasaules čempionāta kopvērtējumā vācietis Sebastjans Fetels ieguvis vienības pirmā pilota statusu.

Iepriekšējā posmā Monako apkārtējo asu reakciju izsauca tā brīža līdera Raikonena pretrunīga iesaukšana boksos, kas uzvaru ļāva izcīnīt otram «Ferrari» braucējam Fetelam.

«Starp mums nekā nav,» pirms nedēļas nogalē paredzētās Kanādas «Grand Prix» izcīņas uz tiešu jautājumu par četrkārtējā pasaules čempiona Fetela statusu komandā atbildēja Raikonens. «Taču tālākā sezonas punktā, kad vienam ir izredzes, bet otram nav, pilotu statusa maiņa būtu tikai normāla parādība.»

Fetela galvenais konkurents trīskārtējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas un vairāki aculiecinieki, kuri redzēja kā «Ferrari» izpilda pitstopu Monako, uzskata par pierādītu, ka itāliešu komanda devusi priekšroku vācietim.

Raikonens startēja no pirmās pozīcijas un bija brauciena vadībā pirms tika iesaukts boksos, tādējādi ļaujot pirmajā vietā izvirzīties Fetelam, kurš tika pie trešās uzvaras aizvadītajos sešos posmos.

Hamiltons uzvarējis divos etapos un viņa komandas biedrs soms Valteri Botass - vienā posmā.

Lūgts komentēt Hamiltona izteikumus, Raikonens atbildēja: «Nezinu, cik daudz viņš zina par pārējām komandām. Lai ko viņš domātu, man viss ir kārtībā. Mēs zinām, ko darām. Dažreiz tā notiek. Tas nav nekas neparasts.»

«Jā, mēs varam sacensties. Savus noteikumus zinām. Arī komandas vēlmes zinām. Braucam tik labi, cik varam, un vienmēr cenšamies viens otru pārspēt,» norādīja Raikonens.

Tikmēr Fetels atkārtojis, ka viņš nav komandas pirmais numurs.

«Šajā sezonas brīdī tas nav svarīgi, jo palikušas vēl daudzas sacīkstes. Negribam tērēt enerģiju, apspriežot citu domas par mums. Darām visu to labāko un mums ir skaidra mūsu politika,» teica Raikonens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sestā posma līderis ar 129 punktiem ir Fetels, kuram ar 104 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Raikonens iekrājuši attiecīgi 75 un 67 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu