Ķegumā sākas PČ posms motokrosā motocikliem ar blakusvāģiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar kvalifikācijas braucieniem Ķeguma mototrasē «Zelta zirgs» šodien sākas pasaules čempionāta piektais posms motokrosā blakusvāģiem.

No plkst.10 sportisti aizvadīs pirmos brīvos treniņbraucienus, bet kvalifikācijas sacensības sāksies plkst.15, savukārt abi sacīkšu braucieni tiks aizvadīti svētdien.

Pasaules labākie blakusvāģu motokrosa braucēji Ķegumā sacentīsies pēc divu gadu pārtraukuma, jo pērn šajā trasē pasaules čempionāta etaps nenotika, jo Kristers Serģis, kuram pieder «Zelta zirga» trase, koncentrējās pasaules čempionāta posma rīkošanai solo klasēs.

Tomēr tagad planētas labākie blakusvāģu braucēji atgriezīsies tradīcijām bagātajā Ķeguma trasē. Sacensībās startēs vairāki Latvijas motokrosisti, taču lielākās cerības pašmāju līdzjutēji varēs saistīt ar Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāžu, jo pēc vairākiem gadiem tā ir vienīgā tikai no Latvijas sportistiem veidotā komanda, kura piedalās visos čempionāta posmos.

Savulaik pasaules vicečempiona titulu ieguvušais J.Daiders, kā arī trīskārtējais pasaules čempions - kantētājs Stupelis, šajā sezonā vēlas cīnīties par vietām pirmajā pieciniekā. Pirmajos četros šīs sezonas etapos tas viņiem gan īsti nav izdevies, jo kopvērtējumā ekipāža ieņem septīto vietu.

Pasaules čempionāta līderis ar 183 punktiem ir nīderlandietis Etjēns Bakss un franču kantētājs Nikolā Musē, kuram seko franču pilota Valentēna Žiro un latviešu kantētāja Elvja Mucenieka ekipāža, līderiem zaudējot tikai desmit punktus. Mucenieks iepriekšējā pasaules čempionāta posmā startēja pēc ribu sasituma, tomēr ekipāža Francijas etapā ieņēma otro vietu.

Kopvērtējumā trešā ir desmitkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena pilotētā ekipāža, kura ir tikusi pie 156 punktiem. Sesto vietu ar 106 punktiem ieņem Mārvins Vanlušens no Beļģijas un latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks, par deviņiem punktiem apsteidzot J.Daideru/Stupeli, bet desmitajā pozīcijā ar 62 punktiem ir beļģis Kristofs Santermanss ar latviešu kantētāju Lauri Daideru.

Tāpat šosezon pasaules čempionāta posmos ir startējis latviešu kantētājs Mārtiņš Antons, kurš brauc kopā ar lietuvieti Litauru Varjakoji, pirms Ķeguma posma kopvērtējumā ieņemot 33.vietu.

Zīmīgi, ka iepriekšējā pasaules čempionāta posmā blakusvāģiem abos braucienos uzvarēja vēlākie pasaules čempioni Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis.

Bez pasaules čempionāta braucieniem abās sacensību dienās «Zelta zirga» trasē notiks arī citas blakusvāģu ekipāžu sacīkstes, tostarp ar retro motocikliem. Tāpat līdzjutējiem būs tradicionālais mini futbola zibens turnīrs, kā arī naktī no sestdienas uz svētdienu diskotēka.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā, jo desmitais etaps 13.augustā notiks Stelpes trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu