Nitišs septītais, Baumanis - piecpadsmitais pēc Hellas posma pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autosportists Reinis Nitišs ieņem septīto vietu pēc Norvēģijā notiekošā pasaules rallijkrosa čempionāta posma sestdien aizvadītās pirmās kvalifikācijas dienas prestižākajā «SuperCar» klasē, kamēr Jānis Baumanis pašlaik ir 15.pozīcijā un attiecīgi ārpus pusfināla zonas.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā EKS vienību pārstāvošais Nitišs ieņēma septīto vietu, bet otrajā bija desmitajā pozīcijā, kaut jau no brauciena sākuma viena viņa automašīnas riepa laida gaisu.

Tikmēr Baumanis, kurš pārstāv austrijas STARD komandu, braucienos bija attiecīgi 12. un 14.pozīcijā, kas viņam pašlaik summā no pusfināla zonas un arī komandas biedra Timura Timerzjanova liek atpalikt par trim punktiem. Kā TVNET pastāstīja Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis, kvalifikācijas braucienos rezultātu būtiski sabojāja komandas inženiera neveiksmīgi izvēlēti mašīnas regulējumi, kuru dēļ tas bijis krietni vien sliktāk savaldāms nekā rīta treniņbraucienos.

Kvalifikācijas līderis pēc pirmajiem diviem braucieniem ar 95 punktiem ir Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, bet latviešiem ir attiecīgi 71 un 62 punkti.

Vēl divas kvalifikācijas kārtas notiks svētdien, kad būs arī pusfināli un fināls.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs guva piekto vietu otrajā etapā, bet tagad viņš jau divos posmos pēc kārtas nav spējis iekļūt pat pusfinālā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 124 punktiem ir zviedrs Jūhans Kristofešsons no «Volkswagen», kuram ar 120 punktiem seko Ēkstrems, bet trešais ar 117 punktiem ir otrs «Volkswagen» pilots Pēters Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 38 punktiem ir 11.pozīcijā, bet Baumanis ar 27 punktiem atrodas 13.vietā.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu