Latviešiem neveiksmīgs PČ posms Norvēģijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autosportists Reinis Nitišs svētdien pēc četrām aizvadītām kvalifikācijas sacensībām spēja iekļūt Norvēģijā notiekošā pasaules rallijkrosa čempionāta sestā posma pusfinālā, taču to nepārvarēja. Otrs latvietis pasaules čempionātā, Jānis Baumanis četru kvalifikācijas braucienu summā savukārt bija četrpadsmitais un līdz ar to pusfinālam nekvalificējās.

Pusfināla sākumā EKS vienības braucējs Nitišs aizvadīja sīvu cīņu ar amerikāni Kenu Bloku, bet spēja izvirzīties otrajā vietā uzreiz aiz savas komandas līdera Matīasa Ēkstrema, kurš ir pagājušā gada pasaules čempions. Līdz pat pēdējam aplim latvietis turējās otrajā vietā, taču viņam bija jādodas džokera aplī, tāpēc trasē viņš atgriezās ceturtajā vietā. Noslēdzošajos līkumos viņš vēl cīnījās ar pārējiem konkurentiem, taču pieļāva kļūdu un izbrauca ārpus trases. Tādējādi Nitišu apdzina vēl divi sāncenši un viņš savā pusfinālā palika pēdējā - sestajā - vietā, nesasniedzot finālu.

Noslēgumā šajā pusfinālā uzvarēja zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram sekoja Ēkstrems un vēl viens Zviedrijas braucējs Timijs Hansens.

Tikmēr no pirmā pusfināla finālam kvalificējās norvēģis Andreass Bakerūds, leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs un krievs Timurs Timerzjanovs.

Vēlāk notikušajā finālā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Kristofešsons, kurš aiz sevis atstāja Bakerūdu un Lēbu.

Sliktāk klājās Jānim Baumanim no STARD vienības, kurš ar 130 punktiem bija 14.vietā un pusfinālam nekvalificējās. No pusfināla zonas Baumanis atpalika par trim punktiem.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jau ziņojām, ka pirmajā dienā STARD komandas inženieri neveiksmīgi izvēlējās Ford Fiesta superkāra regulējumus, kā dēļ pēc labiem rezultātiem brīvajos treniņbraucienos pirmos divus treniņbraucienus Jānis noslēdza vien piecpadsmitajā vietā. Bet svētdien izlieto ūdeni vairs sasmelt neizdevās.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs guva piekto vietu otrajā etapā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 151 punktu ir Kristofešsons, kuram ar 143 punktiem seko Ēkstrems, bet trešais ar 134 punktiem ir Pēters Sūlbergs no Norvēģijas.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 48 punktiem ir 11.pozīcijā, bet Baumanis ar 30 punktiem atrodas 14.vietā.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu