Pēc «Vaillante Rebellion» diskvalifikācijas Calko vienība Lemānā pakāpjas uz 45. pozīciju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc trešo vietu izcīnījušās «Vaillante Rebellion» vienības diskvalifikācijas Latvijas autosportista Konstantīna Calko pārstāvētā «ARC Bratislava» komanda pakāpusies uz 45. pozīciju nedēļas nogalē notikušajās leģendārajās Lemānas diennakts autosacīkstēs.

«Vaillante Rebellion» komanda sacensību kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, bet LMP2 klasē bija otrā, taču pēc tam tika atklāts, ka vienība neatļauti modificējusi spēkrata virsbūvi un pēc sacīkstēm slēgtajā parkā bez atļaujas piekļuvusi automašīnai.

Pirmdien sacensību organizatori nolēma diskvalificēt «Vaillante Rebellion» vienību, kuras sastāvā startēja bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Nelsons Pikē juniors, kā arī šveicietis Matīass Behe un dānis Dāvids Hainemaiers Hansons.

Pēc diskvalifikācijas pirmajā trijniekā iekļuvušas divas pazīstamā aktiera Džekija Čana vadītās komandas, savukārt «ARC Bratislava» pakāpusies uz 45. pozīciju, bet LMP2 klasē tā ieguvusi 19. vietu.

Sacensībās negaidītu uzvaru izcīnīja «Porsche» komandas otrā automašīna.

Pirms sacensībām Calko aģentūrai LETA norādīja, ka galvenais mērķis šogad ir sasniegt finišu.

Calko vēl janvāra beigās ar «ARC Bratislava» komandu guva ceturto vietu Lemānas Āzijas seriāla sezonas kopvērtējumā LMP3 klasē, kas ļāva tikt pie ceļazīmes uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

Calko 2015.gadā kā pirmais no Latvijas autosportistiem sacentās Lemānas Eiropas seriālā (ELMS), kur kopā ar «SVK by Speed Factory» komandu izcīnīja trešo vietu LMP3 klases sezonas kopvērtējumā. Pērn Latvijas sportists šajā sacensību seriālā vairs neturpināja braukt.

Vēl 2013.gadā Calko izcīnīja otro vietu «Radical Masters» Eiropas seriāla «Masters» klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar «Audi R8 LMS Ultra» sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī 2014.gadā Latvijas pārstāvis startēja «Masters» klasē, taču nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012.gadā kļuva par čempionu «Radical Masters» sērijas sacīkstēs «Supersport» klasē, kā arī par pasaules vicečempionu kartingā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu