Vācijas un Francijas posmi iekļauti provizoriskajā nākamās sezonas F-1 kalendārā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas un Francijas posmi iekļauti provizoriskajā nākamās sezonas Pirmās formulas pasaules čempionāta (F-1) kalendārā.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pirmdien publicēja provizorisko nākamās sezonas kalendāru, kurā iekļauts 21 posms, tajā skaitā etapi Vācijā un Francijā.

Paredzams, ka nākamajā sezonā nenotiks Malaizijas «Grand Prix», bet par Ķīnas un Singapūras posmiem vēl jāslēdz vienošanās ar F-1 jaunajiem īpašniekiem «Liberty Media».

Nākamās sezonas pirmais posms ieplānots 25.martā Melburnā, bet sezonas noslēgums paredzēts 25.novembrī Abū Dabī.

Finansiālu problēmu dēļ 2015.gadā un šogad tika atcelti Hokenheimas trasē plānotās Vācijas «Grand Prix» sacīkstes. Savukārt Francija F-1 posmu nav uzņēmusi kopš 2008.gada.

Zīmīgi, ka pirmo reizi vēsturē F-1 posmi norisināsies trīs nedēļas nogales pēc kārtas. Francijas «Grand Prix» ieplānots 24.jūnijā, nedēļu vēlāk paredzēts posms Austrijā, bet Lielbritānijas «Lielās balvas» izcīņa notiks 8.jūlijā.

Šajā sezonā sportisti aizvada 20 posmus, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo netika panākta vienošanās par «Grand Prix» norisi Vācijā. Sezona noslēgsies 26.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu