Hamiltons nosauc Fetelu par apkaunojumu un aicina pierādīt savu vīrišķību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Birtu pilots Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas pēc savstarpējas sadursmes nosaucis Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Sebastjanu Fetelu par «apkaunojumu» un aicinājis vācieti pierādīt savu vīrišķību.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajā Azerbaidžānas posmā 20.aplī Hamiltons, braucot aiz drošības automašīnas, strauji sabremzēja, kā rezultātā aiz viņa esošais «Ferrari» pilots Fetels ietriecās viņa formulā un sabojāja savas automašīnas priekšējo antispārnu. Neapmierināts par notikušo,

vācietis piebrauca blakus britam un šoreiz jau apzināti ietriecās konkurentā.

Fetels par šādu rīcību saņēma desmit sekunžu sodu.

Vēlāk Hamiltons izteicās, ka tas ir pārāk maigs sods par tik bīstamu braukšanu. «Tā nebija arī braucēja cienīga braukšana.»

Savukārt vācietis vainoja britu savas formulas bremžu pārbaudē. Ja Fetels piespriesto sodu izcieta, Hamiltons nekādus mērus nesaņēma.

«Es neveicu bremžu pārbaudi. Viņa iebraukšana cita braucēja formulā gan ir apkaunojums. Domāju, ka šoreiz viņš pats sevi apkaunoja,» norādīja Hamiltons.

«Ja viņš vēlas pierādīt, ka ir vīrs, tas nav jādara automašīnā, bet gan aci pret aci.

Iedomājieties, kādu uzvedības paraugu no četrkārtējā pasaules čempiona redzēja jaunatne.»

Tikmēr Fetels bija krasi pretējās domās.

«Nekas nav noticis? Viņš ar savu bremzēšanu pārbaudīja mani,» pauda Fetels. «Esmu pārliecināts, ka tas nebija tīšām. Tas nebija pareizi,» pauda Vācijas pilots. «Mana formula šī trieciena dēļ bija bojāta, tāpat ar bojājumu iegūšanu riskēja Hamiltons. Viņš jau pirms dažiem gadiem Ķīnā centās paveikt ko līdzīgu pēc atkārtota starta.»

Paziņojumā pēc sacīkstēm tika paskaidrots, ka desmit sekunžu sods Fetelam piespriests par iebraukšanu Hamiltona mašīnā. Incidents tika nosaukts

par «potenciāli bīstamu» braukšanu un papildus vācietim piešķirti trīs soda punkti braucēja licencē.

Fetelam tagad ir deviņi šādi punkti, bet pēc desmitā saņemšanas viņam var tikt piešķirti jauni soda mēri,

Tikmēr «Mercedes» boss Toto Volfs bija spiests atzīt, ka starp Hamiltonu un Fetelu «cimdi ir mesti», tādējādi norādot, ka cīņa abu braucēju starpā tikai sākas.

«Viņi ir karavīri. Tieši šobrīd starp viņiem ir karš. Abi cīnās par uzvarām un čempiona titulu,» pauda Volfs.

Kaut sadursmes brīdī abi piloti ieņēma pirmās divas vietas, Azerbaidžānas posma noslēgumā Fetels bija ceturtais, kamēr Hamiltons ierindojās piektajā vietā, bet par sacīkstes uzvarētāju kļuva «Red Bull» pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 153 punktiem ir Fetels, kuram ar 139 punktiem seko Hamiltons, bet soms Valteri Botass («Mercedes») un Rikjardo iekrājuši attiecīgi 111 un 92 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu