Ķegums nākamajā gada PČ posmu motokrosā uzņems maija vidū

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

Nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionāta sacensības «Zelta zirga» trasē Ķegumā plānotas 13.maijā, liecina organizatoru publicētais provizoriskais 2018.gada kalendārs.

Latvijā norisināsies nākamās sezonas sestais posms. Papildus pasaules čempionāta MXGP un MX2 klasēm Ķegums uzņems arī EMX125 un EMX250 klašu sacensības.

Ilgstoši bija ierasts, ka Ķeguma posms risinājās jūlijā, izņemot 2014.gadu, kad Latvijā septembra beigās risinājās prestižā Nāciju kausa sacensības. Savukārt uz pavasari sacensības tika pārceltas 2016.gadā un kopš tā laika notiek maija pirmajā pusē. Šogad 7.maijā tika aizvadīts sezonas septītais etaps.

Nākamās sezonas sacensību kalendārā ir ietapi 19 etapi jeb par vienu mazāk nekā šogad, kad plānots rekordliels posmu skaits. Ārpus Eiropas būs četri posmi - sezona sāksies Argentīnā, jūlijā ieplānots etaps Indonēzijā, bet sezonas beigu daļā būs posmi ASV un Meksikā.

Sezona noslēgsies 30.septembrī Sanmarīno (Itālijā), bet vēl pēc tam 7.oktobrī šobrīd vēl nenosauktā ASV trasē plānots Nāciju kauss.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā šogad tika pagarināts vēl uz trim sezonām un tagad ir spēkā līdz 2020.gadam. Kopš 2015.gada posmu organizē biedrība «Kristera Serģa motoklubs» un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis.

Pēc šīs sezonas 11 etapiem latvietis Pauls Jonass ir stabils kopvērtējuma līderis pasaules čempionāta MX2 klasē, kurā viņš 2015.gadā kļuva par planētas vicečempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu