Fetels atvainojas Hamiltonam par incidentu Azerbaidžānā un izbēg no barga FIA soda

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta «Ferrari» komandas pilots Sebastjans Fetels atvainojies «Mercedes» braucējam Lūisam Hamiltonam par incidentu Azerbaidžānas «Grand Prix» laikā.

Jau ziņots, ka aizpagājušajā svētdien notikušajā Azerbaidžānas posmā 20.aplī Hamiltons, braucot aiz drošības automašīnas, strauji sabremzēja, kā rezultātā aiz viņa esošais Fetels ietriecās viņa formulā un sabojāja savas automašīnas priekšējo antispārnu. Neapmierināts par notikušo, vācietis piebrauca blakus britam un šoreiz jau apzināti ietriecās konkurentā.

Fetels par šādu rīcību saņēma desmit sekunžu sodu, bet viņam draudēja vēl lielākas sankcijas.

«Gribēju atvainoties personīgi Lūisam, kā arī visiem pārējiem, kuri skatījās sacīkstes. Man nebija nodomu apdraudēt Lūisu, tomēr saprotu, ka izraisīju bīstamu incidentu,» paziņojumā raksta Fetels.

Tikmēr Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) lēmusi slēgt lietu, līdz ar to Fetels iztiks bez papildu sankcijām.

Paziņojumā pēc sacīkstēm tika paskaidrots, ka desmit sekunžu sods Fetelam piespriests par iebraukšanu Hamiltona mašīnā. Incidents tika nosaukts par «potenciāli bīstamu» braukšanu un papildus vācietim piešķirti trīs soda punkti braucēja licencē. Fetelam tagad ir deviņi šādi punkti, bet pēc desmitā saņemšanas viņam var tikt piešķirti jauni soda mēri.

Kaut sadursmes brīdī abi piloti ieņēma pirmās divas vietas, Azerbaidžānas posma noslēgumā Fetels bija ceturtais, kamēr Hamiltons ierindojās piektajā vietā, bet par sacīkstes uzvarētāju kļuva «Red Bull» pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 153 punktiem ir Fetels, kuram ar 139 punktiem seko Hamiltons, bet soms Valteri Botass («Mercedes») un Rikjardo iekrājuši attiecīgi 111 un 92 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu