Spīdvejistam Lagutam pēc pozitīvas B dopinga proves draud četru gadu diskvalifikācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Krievijas spīdveja zvaigznei Grigorijam Lagutam, kurš savulaik bija Daugavpils «Lokomotīves» komandas līderis, par aizliegtās vielas meldonija lietošanu draud četru gadu diskvalifikācija, jo pozitīva izrādījusies arī analīžu B prove.

Laguta 4.jūlijā palīdzēja Krievijas izlasei pārvarēt Pasaules kausa pusfināla barjeru, taču pāris dienu vēlāk vairs netika pielaists nākamajai kārtai, jo viņa organismā neilgi pirms sacensībām tika atklāta aizliegtā viela meldonijs, kas ir Latvijā ražotā medikamenta «Mildronāts» aktīvā viela.

Šonedēļ pēc sportista pieprasījuma tika veikta analīžu B proves pārbaude, kura arī izrādījusies pozitīva, tāpēc Lagutam, kurš šosezon pārstāv Polijas augstākās līgas klubu Ribņikas ROW, draud līdz pat četrus gadus ilga diskvalifikācija.

Kā paziņojis Polijas Antidopinga aģentūras direktors Mihals Rinkovskis, Lagutas lieta tiks izskatīta augustā, kad spīdvejistam arī varētu tikt piespriesta diskvalifikācija.

Zīmīgi, ka sankcijas saņems arī Ribņikas komanda, kam Polijas čempionāta turnīra tabulā var tikt atņemti pieci punkti, kuri tika gūti ar Lagutas palīdzību.

Laguta savulaik no 2006. līdz 2010.gadam brauca arī Latvijas vienībā Daugavpils «Lokomotīve», turklāt ikdienā viņš dzīvo Daugavpilī. Viņš ir 2011.gada Eiropas čempions, četras reizes uzvarējis arī Latvijas čempionātā un trīs reizes kļuvis par Krievijas čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu