Latvijas motokrosa desants dodas uz Igauniju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artur Kukushkin

Šīs nedēļas nogalē - 29. un 30. jūlijā - «Lange Motokeskus» trasē apmēram 6 km no Tartu risināsies pasaules junioru čempionāts motokrosā. Jau 14. reizi trijās motociklu klasēs - 65 ccm, 85 ccm un 125 ccm - tiks noskaidroti planētas labākie jaunie motokrosa braucēji. Uz Igauniju dosies arī 14 jaunie motobraucēji no Latvijas, kas centīsies apliecināt Latvijas kā motokrosa zemes statusu, atklāj sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.

Varam būt lepni, ka pirmais pasaules junioru čempionāts motokrosā 2004. gadā notika «Zelta Zirga» trasē Ķegumā (toreiz un līdz pat 2010. gadam čempionus noskaidroja 125 ccm un 85 ccm klasēs) un ka par vienu no pirmajiem titula ieguvējiem starp junioriem kļuva Ivo Šteinbergs, kurš toreiz uzvarēja 125 cm klasē. Pēc četriem gadiem šajā pašā klasē pirmais bija Matīss Karro, bet tad divas reizes par pasaules junioru čempionu kļuva 2015. gada pasaules vicečempions un pašreizējais līderis MX2 klasē Pauls Jonass - 2011. gadā viņš uzvarēja 85 ccm klasē, bet 2013. gadā triumfēja «simtnieku» klasē.

Četri titulu mazajai Latvijai - tas ir izcili. Pašreizējiem un nākamajiem izlases dalībniekiem ir, uz ko tiekties. Turklāt paralēli notiek arī komandu ieskaite, tā ka svarīga būs katra vieta, ko izdosies trasē izcīnīt, lai Latvijas izlase būtu starp labākajām. Latvijas izlases komandas vadītājs šogad ir pieredzējušais motokrosa meistars Lauris Freibergs.

Latvijas izlasē 2017. gada junioru pasaules čempionātā piedalīsies:

MX65

Ēriks Caunišs, Kirils Maslovs, Uldis Freibergs, Alberts Kārlis Reišulis

MX85

Rūdolfs Aumeistars, Edvards Bidzāns, Mairis Pumpurs, Rauls Blumfelds, Ričards Kursītis

MX125

Sandis Frienbergs, Rainers Žuks, Niks Niklāvs Sūna, Valters Logins, Ralfs Edgars Ozoliņš

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu