«Sauber» tomēr nesadarbosies ar «Honda»; no jauna vienojas ar «Ferrari»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TRACEY NEARMY / AAP

Pirmās formulas (F-1) komanda «Sauber» un japāņu autobūves kompānija «Honda» nākamajā sezonā tomēr neveidos sadarbību, turklāt vienība par dzinēju piegādi noslēgusi jaunu līgumu ar «Ferrari».

Abas puses vienojušās par plānu atcelšanu, lai gan tieši ar 2018.gadu tām bija iecerēts uzsākt sadarbību. Tas noticis pēc «Sauber» vadības maiņas, jo jūnijā amatu atstāja komandas vadītāja Moniša Kalterborna.

«Bija izveidojusies laba sadarbība ar «Sauber» un vēlējāmies kopīgi pieteikties 2018.gada F-1 sezonai,» sacīja «Honda» pārstāvis Masasi Jamamoto. «Tomēr diskusijā pēc pēc vadības maiņas vienojāmies atsaukt projektu, jo mainās abu pušu nākotnes plāni.»

Par jauno «Sauber» komandas vadītāju kļuvis Frederiks Vasērs, kurš gan pats pauda nožēlu par neizdevušos sadarbību ar «Honda».

Kopš 2015.gada reformām F-1 čempionātā «Honda» ir problēmas konkurētspējīgu dzinēju piegādē, ieskaitot «McLaren» komandai.

Savukārt piektdien «Sauber» apstiprināja pa parakstīts jauns ilgtermiņa līgums ar «Ferrari».

«Sauber» ar nelieliem pārtraukumiem «Ferrari» dzinējus izmantojusi jau teju divus gadus.

Desmit posmu garumā «Sauber» šosezon gan izcīnījusi tikai piecus punktus un Kontruktoru kausa kopvērtējumā ieņem devīto vietu, apsteidzot vien «McLaren», kas lieto «Honda» jaudas aparātus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu