«Mercedes» F-1 komandas šefs: Sportiskās vērtības mums stāv augstāk nekā rezultāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) «Mercedes» komandas vadītājs Toto Volfs pirmdien cildināja komandas integritāti un sacīja, ka sportiskais gars tajā ir svarīgāks nekā dzīšanās pēc panākumiem par katru cenu.

Svētdien notikušajā Ungārijas «Grand Prix» izcīņā «Mercedes» komandu pārstāvošais soms Valteri Botass vispirms palaida garām savu pārinieku Lūisu Hamiltonu, tomēr tā kā Hamiltonam neizdevās apsteigt nevienu augstāk esošu konkurentu, viņš, kā solījis, pēdējā līkumā atkal palaida sev priekšā Botasu, kurš tādējādi ieguva vietu uz goda pjedestāla.

Tagad Volfs uzsver, ka Hamiltons vienmēr tur savu vārdu un augstu vērtē komandas ētiku. Hamiltona finišs aiz Botasa ļāva sacīkstes uzvarētājam no «Ferrari» komandas un kopvērtējuma līderim Sebastjanam Fetelam atrauties no brita par trim punktiem vairāk.

«Mēs neriņķojam pa apli tāpēc, ka mums tas sagādātu baudu,» sacīja Volfs. «Mēs riņķojam, jo ceram, ka tas reklamē mūsu zīmolu un sekmē tā mašīnu tirdzniecību. Tas ir ilgtermiņa projekts.»

Volfs atzina, ka sezonas beigās gan viņš varētu nožēlot Hamiltona rīcību, atdodot trešo pozīciju. «Teikt, ka es varētu to nenožēlot, būtu ļoti naivi,» viņš sacīja pēc sacīkstēm.

«Lieta tāda, ka ja izrādītos, ka mums sezonas beigās pietrūkst divu vai trīs punktu, tad katrs varētu norādīt, ka vainīga ir Budapešta,» pauda Volfs. «Mūs var vainot par to, ka neesam pietiekami ātri, bet ne par to, ka neuzturam sportisko garu.»

Pēc 11 no šosezon plānotajiem 20 etapiem pasaules čempionāta kopvērtējumā Fetelam ir 202 punkti, kamēr Hamiltons no viņa atpaliek par 14 punktiem, lai arī pirms Ungārijas posma abus šķīra tikai punkts.

Trešais ir Botass ar 169 punktiem.

Tikmēr Konstruktoru kausa vērtējumā vadībā ar 357 punktiem ir «Mercedes», kam ar 318 punktiem seko «Ferrari».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu