Baltijas vērienīgākajās drifta sacensībās uzvar Latvijas braucējs Eglīte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artur Kukushkin

Trīskārtējais Latvijas čempions Jānis Eglīte pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē uzvarējis Baltijā vērienīgākajās drifta sacensībās «Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga».

Kvalifikācijā uz iekļūšanu starp pirmajiem 32 braucējiem pretendēja vairāk nekā 60 dalībnieku. Šeit pirmo trijnieku veidoja ASV notiekošā prestižā «Formula Drift» seriāla piloti polis Pjotrs Venceks un īrs Džeimss Dīns, kā arī Latvijas titulētākais drifteris Eglīte. No latviešiem finālbraucieniem kvalificējās arī Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis, Raivis Graudiņš, Dāvids Jaunākais, Ingus un Ingemārs Jēkabsoni, kā arī «Formula Drift» braucējs Kristaps Blušs.

Lai arī vairums latviešu pārvarēja pirmo izslēgšanas sacensību kārtu, līdz labāko astotniekam bija palikusi vairs tikai viena latviešu cerība - Eglīte. Tāpat izstājušies bija abi kvalifikācijas līderi Venceks un Dīns.

Eglīte turpināja demonstrēt stabilu sniegumu, tiekot līdz pat finālam, kurā uzveica poļu poļu talantu Adamu Zalevski. Tikmēr cīņā par trešo vietu starp diviem poļiem Kšištofs Romanovskis pieveica Davidu Karkosiku.

Iepriekš šogad Biķernieku trasē norisinājās arī prestižas «HGK Drift Challenge» sacensības, kurā arī Eglīte bija labākais no mājiniekiem, gūstot trešo vietu. Tikmēr Blušs šobrīd ir trešais «Formula Drift» seriāla kopvērtējumā, kur līderpozīcijā atrodams Dīns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu