Brazīlietis di Grasi kļūst par «Formula E» trešās sezonas čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīliešu autosportists Lukass di Grasi svēdtdien kļuva par «Formula E» sacensību seriālā trešās sezonas čemponu.

Sezonas noslēdzošajā - devītajā - posmā, kurā tika veikti divi braucieni, bijušais Pirmās formulas (F-1) dalībnieks di Grasi sestdien izcīnīja uzvaru, bet svētdien finišēja septītajā vietā, ar ko pietika, lai «Schaeffler Audi Sport» komandas pilots triumfētu kopvērtējumā.

Brazīlietis deviņu etapu 12 braucienos nopelnīja 181 punktus, aiz sevis atstājot citu kādreizējo F-1 braucēju Sebastjanu Buemi no Šveices, kurš tika pie 157 punktiem. Pirms pēdējā posma Buemi vēl pretendēja uz čempiona titulu, taču sestdien Monreālā viņš pēc pirmā brauciena tika diskvalificēts.

Buemi rīta treniņā piedzīvoja avāriju, tāpēc sestdien sacensības sāka no pēdējās vietas, taču finišā bija ceturtais. Tomēr pēc brauciena izrādījās, ka «Renault e.Dams» komandas braucēja formula uz starta izgājusi bez tehniskās pārbaudes un tā bijusi par četriem kilogramiem vieglāka, nekā paredz noteikumi, tāpēc šveicietis tika diskvalificēts.

Līdz ar to sezonas pedējā braucienā di Grasi atlika vien sasniegt finišu, lai tiktu pie čempiona titula, ko brazīlietis arī izpildīja, braucienā ieņemot septīto vietu.

Buemi pārstāvētā «Renault e.Dams» komanda gan guva gandarījumu ar uzvaru Kontruktoru kausa kopvērtējumā, kur ieguva 268 punktus, par 20 punktiem pārspējot «Schaeffler Audi Sport» vienību.

«Formula E» sacensību seriālā piedalās formulas, kas tiek darbinātas ar elektrodzinēja palīdzību.

Šī sacensību seriāla pirmajā sezonā par čempionu kļuva Nelsons Pikē juniors, bet pērn čempiona godā bija Buemi, kuram šosezon neizdevās aizstāvēt titulu.

«Formula E» 2016./2017.gada sezonas posmi norisinājās Honkongā, Marokā, Argentīnā, Meksikā, Monako, Francijā, Vācijā, ASV un Kanādā, pēdējos trīs etapos dalībniekiem aizvadot pa diviem sacensību braucieniem.

Čempionātā piedalījās desmit komandas ar kopumā 25 braucējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu