Jānis Baumanis pēc pirmās dienas astotajā vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis, kurš pasaules čempionātā šogad startē austriešu STARD komandas sastāvā pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucienieniem ieņem astoto vietu.

Pasaules rallijkrosa čempionāta astotā posma pirmajā dienā, tas ir sestdien autosportisti vispirms aizvadīja treniņbraucienus un tajos Jānis Baumanis uzrādīja vien 15.labāko rezultātu. Treniņbraucieniem sekojošajā pirmajā kvalifikācijas braucienā sniegums turpretī jau bija krietni vien labāks un STARD komandas pilots ierindojās 9.vietā, lai gan jāstartē bija no nomināli ceturtās starta pozīcijas.

«Startā bija nelielas problēmas ar dzinēju, kā dēļ tas gandrīz noslāpa, un Jānis no līnijas aizbrauca pēdējais. Nākamajā aplī iebraucām džokerī un tad jau varēja dot virsū. Izdevās pat noķert Andreasu Bakerūdu un rezultātā devītais labākais laiks pirmajā kvalifikācijā. Regulējumus mašīnai esam atraduši visai labus šādiem trakiem laika apstākļiem un potenciāls mums ir,» stāsta Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Otrajā kvalifikācijā, atkal savā braucienā startējot no ceturtās pozīcijas, Jānis Baumanis uzrādīja 10.labāko rezultātu un pirms izšķirošajiem kvalifikācijas braucieniem ir astotais, pagaidām atrodoties drošā ceļā uz pusfinālu.

«Jānim sanāca ļoti labs starts - aizbrauca kā trešais un sēdēja astē Bakerūdam. Viņa mašīnai gan pēkšņi kaut kas notika un tā sagriezās, taču Jānis ļoti veiksmīgi, burtiski par pāris milimetriem izvairījās no sadursmes. Laiku gan nedaudz pazaudēja, taču galvenais, ka izvairījās, ko gan nevarētu teikt par Sebastjanu Lēbu, kurš diezgan lielā ātrumā ietriecās Bakerūda mašīnas sānos un kārtīgi sabojāja savu mašīnu. Mums pagaidām viss gludi,» - tā Andris Baumanis.

Var piebilst, ka otram Latvijas rallijkrosa braucējam pasaules čempionātā, Reinim Nitišam, sacensībās Kanādā nevedas tik labi - EKS komandas pilots pagaidām atrodas 19.pozīcijā.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu