Šteinbergs, Kozlovskis un Ivanovs pievienojas iekštelpu motokrosa «Arēnā Rīga» dalībniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ğirts Kehris/Nacionālā Motosporta asociācija

Pazīstamie Latvijas sportisti Ivo Šteinbergs, Leons Kozlovskis un Dāvis Ivanovs pievienojušies titulētajam Laurim Freibergam kā pirmie nosauktie mājinieki 21.oktobrī «Arēnā Rīga» gaidāmajās motokrosa sacensībās «Optibet Champions Race», paziņojuši organizatori.

Prestižākajā jeb «Čempionu» klasē startēs 20 uzaicināti sportisti, kuri bijuši savu valstu čempioni.

Kļuvis zināms, ka sacensībās startēs Šteinbergs, kurš 2004.gadā Latvijai izcīnīja pirmo pasaules junioru čempiona titulu. Tāpat piecus valsts čempionu titulus prestižākajās klasēs izcīnījušais Kozlovskis, kuram ir vairāk nekā 30 gadu pieredze motokrosā, kā arī Ivanovs, kurš vēl nesen bija stabila Latvijas izlases vērtība.

Oficiāli savu dalību apstiprinājis arī Freibergs, kurš 2000.gadā tika kronēts par Eiropas čempionu «Open» klasē, bet gadu pirms tam viņš bija vicečempions. 2004.gada sezonā latvietis izcīnīja 13.vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā prestižākajā MX1 klasē. Viņš ir daudzkārtējs Latvijas čempions motokrosā.

Vēl starp dalībniekiem jau nokļuvuši vairāki citu valstu pārstāvji. Sacensībās piedalīsies 11 reizes Krievijas čempionātā uzvarējušais un šogad «Dakaras» rallijreidā startējušais Aleksandrs Ivaņutins, 2014.gada Krievijas čempions «Open» klasē un 2015. gada Krievijas izlases dalībnieks Nāciju kausā motokrosā Maksims Nazarovs, daudzkārtējais Baltkrievijas čempions Jevgēņijs Tiļetskis un 2017. gada Eiropas čempions no Ukrainas Volodimirs Tarasovs.

Pilns «Čempionu» klases dalībnieku sastāvs tiks izziņots līdz 10. septembrim, un organizatori sola interesantus pārsteigumus un intrigu.

«Optibet Champions Race» sacensībās startēs trīs klases - «Junioru», «Nacionālā» un «Čempionu». Sacensību vakara programmā, kad jau būs aizvadītas kvalifikācijas sesijas un noskaidroti katras klases 20 pusfinālisti, fanus gaida piesātināta programma ar 18 pusfināliem (katrā klasē pa 6 pusfināliem, katrā no kuriem pie starta 10 sportisti) un 3 superfināliem. Kopumā četru stundu sacensību programmā tiks dots 21 starts.

Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs, un pēc 21.augusta tām paaugstināsies cena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu