Itālis Dovicioso aizraujošā cīņā uzvar «MotoGP» Austrijas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas motobraucējs Andrea Dovicioso svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas meistarsacīkšu Austrijas posmā, panākumu gūstot pēdējos metros.

«Ducati» komandas braucējs Dovicioso sīvā cīņā tikai par 0,176 sekundēm pārspēja kopvērtējuma līderi spāni Marku Markesu no «Repsol Honda» vienības, kamēr trešais palika Markesa tautietis un komandas biedrs Dani Pedrosa, kurš uzvarētājam zaudēja 2,661 sekundi.

Sacīkstes no pirmās starta vietas sāka Markess, kurš ilgi cīnījās ar Dovicioso, abiem vairākas reizes esot brauciena vadībā. Izškirošie mirkļi risinājās sacensību noslēgumā, kur pēdējā līkumā pirms finiša Markess vispirms tika garām konkurentam, bet pēc tam vadību zaudēja.

Dovicioso izcīnīja trešo uzvaru sezonā, kas viņam ļāva pakāpties uz otro vietu kopvērtējumā, apsteidzot «Movistar Yamaha» komandas braucēju Maveriku Vinjalesu no Spānijas, kurš svētdien palika sestais, aiz sevis atstājot titulēto komandas biedru Valentīno Rosi no Itālijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis joprojām ir Markess. Viņš, uzvarot iepriekšējos divos etapos, bet tagad paliekot otrais, pēc 11 no 18 šosezon paredzētajiem posmiem ir ticis pie 174 punktiem, kamēr Dovicioso atpaliek par 16 punktiem, bet viņam vēl astoņus punktus zaudē Vinjaless.

Foto: AFP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu