Rallijkrosa sacensības atgriežas Jelgavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 20. augustā pēc aptuveni 20 gadu ilgās pauzes rallijkross atgriezīsies Jelgavas trasē «Rullītis», kur notiks Latvijas Rallijkrosa kausa sezonas 4. posms. Šīs sacensības ir īpašas gan organizatoriem, gan dalībniekiem, jo norisināsies trasē, kas šovasar piedzīvojusi būtiskus atjaunojumus – ir ieklāts jauns asfalta segums pamattrasē un mainīta trases konfigurācija.

Ņemot vērā, ka sportistiem atjaunotā trase, kas tagad kļuvusi daudz sarežģītāka arī izbūvēto jauno līkumu dēļ, būs jāiepazīst no jauna tieši sacensību laikā, dalībnieku starpā paredzama spraigas un interesantas cīņas. Savukārt ar šīs trases atdzimšanu, pasākuma organizatori Jelgavas posmu atzīmē kā rallijkrosa secīgu attīstību, palielinot Latvijas Rallijkrosa kausa ģeogrāfiju vairākos novados. Par to TVNET pavēstīja sacensību organizētāju pārstāvis Ritvars Podziņš.

Kā atzīst četrkārtējais Latvijas rallijkrosa čempions, Latvijas Rallijkrosa kausa organizators Ivo Traubergs: «Šī trase man ir īpaša, jo pats tajā startēju 90. gadu beigās. Ja salīdzinām, tad trase «Rullītis» nav plaša un liela, bet tieši tas padara to ļoti interesantu un saspringtu. Jaunā trases konfigurācija ir piemērotāka rallijkrosa sacensībām, papildus izveidoto aso līkumu dēļ. Ir liels prieks un gandarījums, ka rallijkross kļūst arvien iemīļotāks visā Latvijas teritorijā.»

Sacensību atklāšana svētdien paredzēta plkst. 10:00, bet jau pulksten 10.20 tiks dots pirmais starts. Sportisti sacensību dienā veiks trīs kvalifikācijas braucienus, pusfināla un fināla braucienu. Sacensības notiks četrās automašīnu klasēs: «Lada RX», «Super 1600», «Touring» un «Open RX». Latvijas Rallijkrosa kausa organizatori atzīst, ka līdz šim populārākajā LADA RX klasē trijos posmos ir trīs dažādi uzvarētāji, kas nozīmē, ka konkurence ir pietiekami augsta un sacensības būs spraigas. Par to liecina arī tas, ka līdz šim vismaz pirmās desmit automašīnas sacensībās finišē sekundes ietvaros.

Šis sacensības ir īpašas arī vietējiem iedzīvotājiem. Gan Jelgavas pašvaldība, gan «Rullītis» saimnieki rūpējās, lai trase tiktu atjaunota, un tajā atkal atgrieztos automašīnu rūkoņa un sacensību gars. Tāpat liela uzmanība tika pievērsta arī tam, lai šīm, trasei tik nozīmīgajām sacīkstēm, piesaistītu pēc iespējas vairāk skatītāju, veidojot tās par lielisku atpūtas iespēju ģimenēm un svētkiem visiem jelgavniekiem. Sacīkšu laikā būs pieejamas dažādas atrakcijas bērniem, savukārt ūdenssporta mīļotājiem sagādāta iespēja izmēģināt spēkus blakus esošajā veikborda trasē. Sacensību laikā skatītāju ērtībām trases abās malās būs novietotas tribīnes.

Trases shēma

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu