Igaunis Tenaks Vācijā izcīna savu otro WRC uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Igaunijas autorallija braucējs Oto Tenaks no «M-Sport Ford» komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) devītajā posmā, kas norisinājās Vācijā.

Pašlaik 29 gadus vecajam Tenakam šī ir otrā WRC uzvara karjerā. Pirms tam savu vienīgo uzvaru viņš bija izcīnījis jūlijā Sardīnijā.

Igaunis 21 posmu garajā posmā par 16,4 sekundēm apsteidza norvēģi Andrēasu Mikelsens no «Citroen» komandas.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tenaka komandas biedrs Sebastjans Ožjē no Francijas, kurš ir iepriekšējo četru sezonu pasaules čempions. Pateicoties pirms tam avarējušā beļģa Tjerī Nevila («Hyundai») nedienām, Ožjē tagad pārņēmis sezonas kopvērtējuma līdera godu.

Pēc deviņiem veiktiem posmiem Ožjē kontā tagad ir 177 punkti, bet par 17 punktiem atpaliek Nevils. Savukārt trešais ar144 punktiem ir Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu