Latvijas čempionāta ceturtajā posmā triumfē MX Moduls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Dobeles moto trasē «Ceļa ēzeļi» komanda «MX Moduls» triumfēja komandu sacensībās, izmantojot, reizi sezonā iespējamo opciju – «Jocker» – kad pirms sacensībām jāizvēlas, kuram no sportistiem šajā dienā punkti dubultosies. Otrajā vietā Ventspils motoklubs «Rodeo», kam individuāli sportisti pārliecinoši iekaroja augstākos pjedestāla pakāpienus, bet trešajā vietā ASRT komanda.

Visas dienas garumā bija vērojamas spraigas cīņas, kurās piedalījās daudz sportistu gan no Latvijas, gan kaimiņzemēm. MX1 un MX2 klases brauciens notika kopā – gan sportistiem, gan skatītājiem, nervus kutinošs pārbaudījums. MX1 klasē uzvaras laurus plūca Priit Ratsep (Rodeo), otrajā vietā Gert Krestinov (EST), trešajā vietā Toms Macuks (ASRT), kas apsteidza Dāvi Ivanovu (startē individuāli), bet piektajā vietā Kārlis Sabulis (MX Moduls).

MX2 klasē dubultuzvara motoklubam «Rodeo» – pirmajā vietā Kristers Drevinskis, kas lielu paldies saka savam trenerim, jo kopā daudz strādāts, lai pēc traumas varētu atrasties virsotnē. Otrajā vietā igaunis Karel Kutsar, bet trešajā vietā Aigar Leok (MX Ādaži), ceturtajā vietā Tomass Šileika, kas nebija apmierināts ar savu sniegumu – «šī vienkārši nebija mana diena, jau pirmdien lidoju atpakaļ uz Vāciju, kur priekšā vēl divi sacensību posmi, esmu trešais, bet ir dubulta vēlme, uzlabot savu sniegumu». Piektajā vietā mājas saimnieks, «MX4 Dobele» pilots Arnolds Sniķers.

Pasākuma organizators, «MX4 Dobele» vadītājs Māris Sniķers: «Esmu priecīgs, ka piedalījās daudz sportistu, arī tie, kas šogad vēl nebija Latvijā braukuši. Spraigas cīņas, ātri sportisti, nelielas traumas, kas ir īpaši svarīgi. Dobelē mīl motokrosu, prieks, ka skatītāji novērtēja arī piedāvātās izklaides iespējas, un piedalījās. Lepojos ar sava kluba «MX4 Dobele» sasniegumiem, puiši izdarīja visu kā nākas. Ir entuziasms domāt par nākamā gada pasākumiem».

MX50 klasē uzvara Matas Skodzius (LT), Raivo Laicāns (Bieriņi) otrais, bet trešais Patriks Igals (XskillRacingTeam). MX65 klasē savu mērķi piepildīja Kirils Maslovs (Xskill Racing Team) un pirmo reizi šajā sezonā kāpa uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla, šoreiz otrā pakāpiena, pirmajā vietā Joosep Parn (EST), bet trešajā Jānis Mārtiņš Reišulis (X99 Slīterāni).

MX85 klasē sīva cīņa jau vairākas sacensības ir starp Mairi Pumpuru (MX4 Dobele) un Edvardu Bidzānu (MX Moduls), Mairis pierādīja, ka mājās nav gatavs piekāpties un izcīnīja uzvaru, savukārt komanda MX Moduls bija izvēlējusies tieši E. Bidzānu, kura punkti tika šajā posmā dubultoti un tas atnesa komandai uzvaru kopvērtējumā. Trešais Erlandas Mackonis (LT). Latvijas bērnu čempionāta ieskaitā trešā vieta «X99 Slīterāni», otrā vieta motoklubam «Bieriņi», bet uzvarēja «MX Ādaži».

No MX125 klases sportistiem ātrākais Rainers Žuks (ASRT), bet tiesneši piešķīra soda sekundes par trases neievērošanu jeb saīsināšanu, tādējādi ieņēma otro vietu, pirmajā Andres Hiiemagi (EST), bet trešais Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Starp MX Veterāniem nepārspēts palika Leons Kozlovskis (MX Ādaži), otrais Ingus Bērziņš (IK Auseklis), bet trešais Mareks Lavrovs (X99 Slīterāni). MX Senioru klasē uzvarēja Saulius Stankus (LT), otrais Raimonds Baltgalvis (Saldus motoklubs), kas ieguva arī Modra Empeļa specbalvu, bet trešajā vietā Gints Uzars.

Sacensību laikā motokluba «Moto Mafia» teltī norisinājās labdarības akcija, kuras laikā bijušais motosportists Arnis Homa izteica vēlmi un uzdāvināja 15 Strider balansa velosipēdistus mazajiem dobelniekiem. Šobrīd būs jāvienojas ar pašvaldību, kur tos novietot, lai tos varētu izmantot pēc iespējas vairāki bērni.

Nākamais un noslēdzošais Latvijas čempionāta posms motokrosā ir Cēsīs, «Ezerkalnu» mototrasē, 24. septembrī, kas būs apvienotais Latvijas un Igaunijas posms, gaidāms spēcīgs sacensību dalībnieku sastāvs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu