«McLaren» komanda saglabā Vandornu braucēju sarakstā arī uz nākamo sezonu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Viena no Pirmās formulas (F-1) čempionāta šā brīža pastarītēm «McLaren» trešdien apstiprināja, ka tās sastāvā arī 2018.gada sezonā brauks beļģu pilots Stofels Vandorns.

Tas simboliski noticis pāris dienu pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā etapa Vandorna dzimtajā Beļģijā.

Pašlaik 25 gadus vecais Vandorns F-1 debiju piedzīvoja pērn Bahreinā, aizstājot avāriju piedzīvojušo spāni Fernando Alonso, bet pilnvērtīgi viņš sacīkstēs iesaistījies no šīs sezonas, pirmajos 11 gada posmos tiekot pie viena punkta, kas ir par deviņiem mazāk nekā viņa komandas biedrs Alonso.

«Kad 2016.gada beigās paziņojām, ka Stofels būs mūsu braucējs 2017.gadā, norādījām, ka plānos ir, lai viņš pie mums brauktu vairākus gadus,» paziņojumā izteicies «McLaren» vienības sacensību direktors Ēriks Bujē. «Kā visiem debitantiem, viņam sezonas pirmajā pusē bijis jāmācās daudz, tomēr esam par viņu pārliecināti un viņš kļūs tikai labāks.»

«McLaren» komanda pēdējās sezonās cīnījusies ar lielām problēmām, jo «Honda» nav spējuši radīt konkurētspējīgus dzinējus. Šī iemesla dēļ Alonso pat tika dota atļauja F-1 posma Monako vietā maijā piedalīties slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs. Konstruktoru kausa kopvērtējumā «McLaren» pašlaik ar 11 punktiem apsteidz vien «Sauber» vienību.

Divkārtējam pasaules čempionam Alonso līgums ar «McLaren» komandu noslēgsies pēc šīs sezonas, bet par viņa nākotni pagaidām vēl skaidrības nav.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu