LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža uzvar LRČ posmā Igaunijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

No 25. – 26. augustam LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks startēja Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta apvienotajā posmā «Lõuna-Eesti Ralli 2017». LMT AA ekipāžai aizraujošā un saspringtā cīņā izdevās iegūt otro vietu Igaunijas čempionāta ieskaitē EMV6 klases kopvērtējumā, piekāpjoties vien saviem sīvākajiem konkurentiem - igauņu K.Torn/K.Sikk ekipāžai. Savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē mūsu ekipāža izcīnīja uzvaru un joprojām saglabā līdera pozīciju.

«Lõuna-Eesti Ralli 2017» rallijā, kas norisinājās Viru (Võru) apkārtnē Igaunijā, tika apvienota Igaunijas un Latvijas čempionāta ieskaite. Tieši šī rallija ātrumposmus uzskata par vieniem no grūtākajiem Baltijas valstīs. Divu dienu laikā LMT AA ekipāžai bija jāveic 11 ātrumposmi sarežģītos apstākļos, braucot pa Igaunijai raksturīgiem līkumainajiem ceļiem, kuros ir arī daudz vairāk tramplīnu nekā Latvijā.

LMT AA rallija komandas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Andris Mālnieks, kuri līdz šim bija līderi gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātā, ralliju iesāka pakāpeniski. Piektdien, aizvadot pirmos trīs ātrumposmus, viņi pirmo rallija dienu noslēdza 3. vietā savas klases kopvērtējumā, pēdējo dienas ātrumposmu veicot ar otro labāko ātrumu.

Nākamo dienu komanda uzsāka veiksmīgi, pakāpjoties uz 2. vietu kopvērtējumā, ko arī izdevās saglabāt līdz rallija beigām. «Lõuna-Eesti Ralli 2017» rallijā prasmīgāki izrādījās LMT AA sīvākie konkurenti – vietējo igauņu K. Torn/K. Sikk rallija ekipāža, kuri ir vairāk pieredzējuši braukt pa saviem līkumotajiem ceļiem. Lai arī pēdējo sacensību ātrumposmu LMT AA komanda veica visātrāk, iegūstot papildus punktu, tas nepalīdzēja pakāpties augstāk kopvērtējumā un saglabāt Igaunijas čempionāta līderu pozīcijas. Šobrīd LMT AA komanda ir Latvijas čempionāta līderi un Igaunijas čempionāta vicelīderi, tāpēc sezonas noslēgums paredzams ļoti spraigs un interesants.

Kā atzina komandas pilots Mārtiņš Sesks: «Pirmā diena bija kalibrācijas braucieni mūsu jaunajai sadarbībai ar stūrmani. Otrajā dienā mēģinājām atrast kopīgu ritmu, tas arī izdevās, braucot stabili ar otro labāko ātrumu. Vienā mirklī sapratām, ka ķert līderi un braukt taktiski ir mazliet par vēlu, tāpēc turpinājām braukt savā tempā. Igaunijas ceļi ir grūti un vairāk atgādina Somiju nekā Latviju. Mums vēl jāmācās braukt pa šādiem ceļiem. Prieks, ka nākamais posms būs mājās - tur ceru pacīnīties par uzvaru, lai labā noskaņojumā dotos uz Igaunijas čempionāta pēdējo posmu Sāremā salā.»

Komandas vadītājs Dainars Dambergs ralliju vērtē pozitīvi: «Šīs sacensības bija ļoti grūtas vairāku iemeslu dēļ. Taču galvenais - ekipāžai bija grūti atrast sevi un nostabilizēties šajās sacensības, tieši neierasto un ļoti grūto ceļu dēļ. To atzina arī citu klašu braucēji no Latvijas, tāpēc komandas sniegumu vērtēju labi, iegūta otrā vieta šādos apstākļos ir lielisks rezultāts.»

«Bijām gatavi, ka sacensības būs grūtas un sarežģītas, tas pierādījās arī trasē – sīvākais konkurents bija ātrāks. Mūsu ekipāža lieki neriskēja un izdarīja visu, ko varēja – izcīnīja pirmo vietu Latvijas čempionātā un otro vietu Igaunijas čempionātā. Pēdējie posmi būs interesanti un azartiski, jo šobrīd esam situācijā, kur komandai tiešām būs jāpacīnās – priekšā Eiropas čempionāts Liepājā un Igaunijas čempionāts Sāremā,» tā turpmāko komentē komandas treneris Uldis Briedis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu