Kā Šūmahers izcīnīja savu pirmo uzvaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Svētdien SPA trasē Beļģijā notikušajā F-1 pasaules čempionāta kārtējā posmā uzvaru izcīnīja brits Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības. Interesanti, ka tieši šajā trasē savu pirmo uzvaru pirms 25 gadiem izcīnīja septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers.

Pirmās sacensības Formula 1 seriālā Šūmahers aizvadīja 1991.gadā SPA trasē. Tikai gadu vēlāk, 1992.gada 30.augustā, vācietis SPA izcīnīja savu pirmo uzvaru.

Atskatoties vēsturē, vācu AutoBild raksta, ka pirmo triumfu Šūmahers guva savās vien 18. sacīkstēs, būdams 23 gadus vecs. Piedevām viņš togad pārstāvēja ne to spēcīgāko Benetton-Ford komandu, turklāt sacīkšu dienā valdīja mainīgi laika apstākļi.

1992.gada Beļģijas Lielās balvas izcīņas kvalifikācijas sesijā Šūmahers izcīnīja trešo vietu aiz Naidžela Mansela, kurš jau divas nedēļas iepriekš Ungārijā sev bija nodrošinājis čempiona titulu, un Airtona Sennas.

Sacensības sākās ar Mansela un Sennas duelēšanos, taču tad sāka līt. Vairums braucēju devās boksos, lai formulas aprīkotu ar slapjai trasei piemērotām riepām. Senna palika trasē, cerot uz lietus īslaicīgumu, taču šis risks neatmaksājās un viņš zaudēja cerības uz uzvaru.

Šūmahers tikmēr turpināja cīņu par vietu trasē un vienā no līkumiem iebrauca zālē. Trasē viņš atgriezās aiz komandas biedra Martina Brandla un, kā atklāja jau pēc finiša, pamanīja, ka Brandla formulas riepas jau ir krietni nodilušas. Tā kā abu pilotu mašīnas bijušas identiskas, ar vienādiem regulējumiem un vienādām riepām, Šūmahers nolēmis doties boksos un pie viena uzmontēt nevis lietus, bet gan sausā laika riepas. Tā kā trase sāka žūt, ceļš uz uzvaru bija vaļā.

Mansels gan vēl esot centies vācieti apsteigt, tomēr salūzusi izplūdes sistēma viņa formulas motora apgriezienu limitu pazemināja par 1600 apgriezieniem, un ar to sacensību iznākums bija izlemts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu