«Mercedes» piloti dominē Itālijas GP treniņbraucienu pirmajā sesijā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

«Mercedes» piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass piektdien uzrādīja pārliecinoši labākos apļa laikus Pirmās formulas pasaules čempionāta (F-1) 13.posma - Itālijas «Grand Prix» - treniņbraucienu pirmajā sesijā.

Brits Hamiltons Moncas trases apli veica vienā minūtē un 21,537 sekundē, bet soms Botas bija 0,435 sekundes lēnāks.

Nākamos ātrākos apļa laikus uzrādīja abi «Ferrari» braucēji vācietis Sebastjans Fetels un soms Kimi Reikenenes, kuri bija attiecīgi 1,115 un 1,152 sekundes lēnāki.

Pirmo sešinieku noslēdza abi «Red Bull» piloti Daniels Rikjardo no Austrālijas un Makss Verstapens no Nīderlandes, bet aiz viņiem ātrākos apļa laikus uzrādīja abi «Force India» braucēji meksikānis Serhio Peress un francūzis Estebans Okons.

Vēlāk piektdien tiks veikta vēl viena treniņbraucienu sesija, bet sestdien notiks noslēdzošais treniņš un arī kvalifikācija. Savukārt pašas sacīkstes gaidāmas svētdien.

Sestdien, izcīnot uzvaru kvalifikācijā, Hamiltons var apsteigt leģendāro vācieti Mihaelu Šūmaheru. Hamiltons savas karjeras laikā pirmo starta vietu kādā no posmiem izcīnījis 68 reizes, kas ir tikpat, cik savulaik paveica septiņkārtējais pasaules čempions Šūmahers.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 13.posma sacensībām Fetelam ir 220 punkti, bet Hamiltons seko ar 213 punktiem. Stabili trešais ar 179 punktiem ir Botass, Rikjardo un Reikenens guvuši attiecīgi 132 un 128 punktus, bet Verstapens ar 67 punktiem ir tālu aiz pirmā piecinieka.

Tikmēr Konstruktoru kausa vērtējumā vadībā ar 392 punktiem ir «Mercedes», kam ar 348 punktiem seko «Ferrari», bet trešā ar 199 punktiem ir «Red Bull» vienība.

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu