Baumanis un Nitišs iekļūst Francijas posma pusfinālā, tomēr to nepārvar

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Svētdien Loheakas trasē, Francijā, kur norisinās pasaules rallijkrosa čempionāta devītais posms, turpinājās cīņas par iekļūšanu pusfinālā un tālāk finālā. Pusfinālā spēja iekļūt abi pasaules čempionātā startējošie latvieši, gan Jānis Baumanis, gan Reinis Nitišs, tomēr šo sacensību kārtu pārvarēt neizdevās.

Pēc pirmās sacensību dienas cīņām Jānis Baumanis no austriešu STARD vienības atradās kopvērtējuma 9.pozīcijā, savukārt Reinis Nitišs no EKS bija vienpadsmitais.

Svētdiena sportistus itin nemaz nelutināja un, lai arī STARD vienības lēmums sestdien nobraukt visas sausā laika riepas un svētdienai atstāt tikai lietus riepas bija pilnīgi pareizs, ar 7.un 12.vietu attiecīgi 3.un 4.kvalifikācijas braucienā bija nepietiekami, lai Jānis Baumanis uzlabotu savas kopvērtējuma pozīcijas.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

«Trešā kvalifikācijas brauciena laikā stipri lija. Starts sanāca puslīdz labs, tomēr nedaudz nepaveicās ar džokera apļa izvēles brīdi, kā dēļ Jānim nesanāca no tā izbraukt pirms pēdējā vietā braucošā Kena Bloka. Tomēr ar visu to Jānis braucienā absolūti izcīnīja astoto vietu. Ceturtais kvalifikācijas brauciens izvērtās krietni vien dramatiskāks, jo

trase bija kā dubļu vanna, turklāt ar Jāni nebija radio sakaru.

Mehāniķi pirms brauciena mainīja antenas, un, kamēr auto stāvēja, tikmēr ar sakariem viss bija kārtībā. Rezultātu kvalifikācijas braucienā ietekmēja arī dubļi, ka pa kaut kādām spraugām iekļuva Jāņa acīs,» komentē autosportista tēvs un treneris Andris Baumanis.

Reinis Nitišs savukārt abus svētdienas kvalifikācijas braucienus noslēdza attiecīgi 13. un 9.vietā un arī savas pozīcijas kopvērtējumā neuzlaboja.

Foto: EKS

«Ne bez piedzīvojumiem aizritēja abi kvalifikācijas braucieni – abos labi starti, taču braucieni aizvadīti spraigās cīņās, zaudējot vērtīgas sekundes. Rezultāts neatbilst mūsu patiesajam ātrumam, bet zinu, ka trasē visu izdarīju pareizi un esmu apmierināts, ka spējām izcīnīt vietu pusfinālā,» pēc kvalifikācijām stāsta Reinis Nitišs. «Lielisks pusfināla sākums un cīņa par vietu finālā ar Bakerudu. Diemžēl,

pēc viena no sitieniem uzlocīju auto motora pārsegu, kas visticamākais bija cēlonis tam, ka pārstāja darboties logu tīrītāji.

Lietus apstākļos, kad redzamība jau tā ir apgrūtināta, vairs neko nevarēju redzēt. Vairākas reizes atsitos pret trase nožogojumiem, vai pamatīgi nogriezu līkumus. Tehniskajos sporta veidos tā mēdz gadīties un galva nav jānokar. Ātrums mums ir un ceru, ka spēsim parādīt patieso potenciālo jau pēc divām nedēļām Biķerniekos!»

Pusfinālā abi latvieši startēja vienā braucienā, tomēr tas viņiem nebija veiksmīgs - Baumanis finišēja 4.vietā, bet Nitišs palika sestais. Finālā, kā zināms, iekļūst katra pusfināla brauciena trīs ātrākie rallijkrosisti.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

Paralēli cīņām pasaules čempionāta Supercar klasē Loheakā norisinās arī Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Super 1600 klasē, kurā startē Artis Baumanis. Volland Racing pilots kvalifikācijas braucienu sesiju noslēdza 6.pozīcijā, pusfinālā bija trešais, savukārt fināla braucienā finišu šķērsoja sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu