Hamiltons pēc uzvaras Moncā kļūst par kopvērtējuma līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Teicamu nedēļas nogali aizvadījušais britu pilots Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā, kas risinājās Moncas trasē Itālijā, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Papildināts viss teksts

Hamiltons, kurš sestdien kļuva par visu laiku «pole position» uzvarām bagātāko pilotu, labojot leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera rekordu, finišā aiz sevis atstāja somu komandas biedru Valteri Botasu, kamēr trešais palika viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš brauc ar «Ferrari» formulu.

Jau vēstīts, ka Hamiltons savas karjeras pirmo starta vietu kādā no posmiem izcīnījis jau 69 reizes, kas ir par vienu vairāk nekā septiņkārtējam pasaules čempionam Šūmaheram.

Svētdien aizvadītajās sacensībās, kuru sākumā dalībnieki devās mitrā trasē, Hamiltons parādīja dominējošu sniegumu, tā arī nerodoties šaubām par viņa pārsvaru.

Itālijas «Grand Prix» izcīņā viņš uzvarēja ceturto reizi, bet karjerā guva 59.uzvaru. Zīmīgi, ka vairāk par viņu Moncas trasē uzvarējis tikai Šūmahers, kurš tur savulaik triumfēja piecas reizes, bet četri panākumi ir brazīlietim Nelsonam Pikē.

Hamiltons kļuva par pirmo šosezon, kurš uzvarējis divos etapos pēc kārtas.

Patlaban 32 gadus vecais Hamiltons, kurš lūko kļūt par četrkārtēju pasaules čempionu, finišu sasniedza pēc stundas, 15 minūtēm un 32,312 sekundēm.

Viņš par 4,471 sekundi apsteidza Botasu, kamēr Fetels atpalika jau vairāk kā par 36 sekundēm.

«Mercedes» komandas piloti trešo reizi sezonā guva dubultuzvaru, bet komandas vēsturē šis bija 39.šāds panākums.

Ceturto vietu ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo ar «Red Bull», kurš sacensības sāka vien no 16.pozīcijas, kamēr aiz viņa palika Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens, bet labāko sešinieku noslēdza šīs sezonas debitants Estebans Okons no «Force India» komandas.

Pie kopvērtējuma punktiem tika arī 18 gadus vecais kanādietis Lenss Strols no «Williams», kurš sacīksti sāka no otrās starta pozīcijas, viņa pieredzējušais komandas biedrs Felipe Masa no Brazīlijas, kā arī meksikānis Serhio Peress no «Force India» un «Red Bull» pilots Makss Verstapens.

Jau vēstīts, ka sestdien kvalifikācijā Verstapens un Rikjardo ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu, taču par dzinēju uzlabojumiem viņiem tika piešķirti starta vietu sodi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13.posma Hamiltonam nu ir 238 punkti, kamēr Fetels tagad atpaliek par trim punktiem, lai gan pirms šī etapa viņam bija septiņu punktu pārsvars.

Stabili trešais ar 197 punktiem ir Botass, kuram ar 144 punktiem seko Rikjardo, bet seši punkti mazāk ir Reikenenam. Savukārt sešinieku noslēdz Verstapens ar 68 punktiem.

Tikmēr Konstruktoru kausa vērtējumā vadībā ar 435 punktiem ir «Mercedes», kam ar 373 punktiem seko «Ferrari», bet trešā ar 212 punktiem ir «Red Bull» vienība.

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī. Nākamais etaps 17.septembrī notiks Singapūrā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu