«McLaren» komanda pārtrauks moku pilno sadarbību ar «Honda»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) komanda «McLaren» pārtrauks trīs gadus ilgušo sadarbību ar japāņu autoražotāju «Honda», kuras laikā vienība tā arī nav spējusi tikt pie augstiem rezultātiem, un no 2018.gada tai dzinējus piedāvās «Renault», vēsta pietuvināti mediji.

«Honda» F-1 sacīkstēs bija piedalījusies kopš sešdesmitajiem gadiem, bet pēc 2008.gada sezonas kampaņu noslēdza, toreiz lēmums pamatojot ar līdzekļu taupīšanu pēc eksporta apjomu krišanās ASV un Eiropas tirgos. Tomēr 2015.gadā «Honda» F-1 apritē atgriezās, bet kopš tā laika sadarbība «McLaren» bijusi moku pilna, jo komanda nav spējusi tikt pie augstiem rezultātiem.

Tagad informācijas avoti portālam «Autosport» apstiprinājuši, ka «McLaren» komanda vienojusies par trīs gadu sadarbību ar «Renault», kas 2020.gadā noslēgsies līdz ar pašreizējo F-1 dzinēju noteikumu beigām.

«Renault» turpinās piegādāt dzinējus arī savai komandai un «Red Bull», kamēr «Red Bull» uzņēmuma otra komanda «Toro Rosso» kļūs par «Honda» klientu. Tāpat tiek uzskatīts, ka, mainot dzinēju piegādātāju, «McLaren» komandai varētu izdoties sastāvā noturēt divkārtējo pasaules čempionu Fernando Alonso.

Kā ziņo «Autosport», tāpat «Renault» komanda darījuma ietvaros piekritusi sastāvam piesaistīt līdzšinējo «Toro Rosso» braucēju Karlosu Sainsu junioru, tomēr patlaban nav zināms, kad šī pāreja tiks veikta.

«»Honda» mums ir ļoti svarīgs partneris,» trešdien pēc jaunumu izskanēšanas paudis F-1 seriāla vadītājs Čeiss Kerijs. «Man šomēnes Moncā bija tikšanās ar «Honda» amatpersonām un viņi izskatījās apmierināti ar to, kur dodas sporta veids. Izskatījās, ka viņi arī ir priecīgi par gaidāmo nākotni.»

Šīs sezonas F-1 kopvērtējumā «McLaren» komanda ar 11 punktiem atrodama devītajā vietā, apsteidzot vienīgi «Sauber», bet no astotajā pozīcijā esošās «Renault» atpaliekot par 23 punktiem.

F-1 sezona turpināsies šonedēļ Singapūrā, kur risināsies četrpadsmitais no 20 etapiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu