Botass arī nākamajā sezonā paliks F-1 vadošajā komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Somu pilots Valteri Botass uz gadu pagarinājis līgumu ar šī brīža vadošo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu «Mercedes», trešdien pavēstīja vienība.

Soms komandai pievienojās janvārī, kad nomainīja negaidīti karjeru noslēgušo pērnā gada pasaules čempionu. Viņš šogad ticis pie pirmajām divām uzvarām F-1 karjerā, kā arī septiņas reizes kāpis uz goda pjedestāla.

«Kad komanda mani nolīga 2017.gada sezonai, viņi parādīja, ka uzticas manām prasmēm, bet jaunais līgums uz 2018.gadu parāda, ka esmu attaisnojis uzticību,» paudis soms, kurš uzsver, ka joprojām nav pilnībā parādījis savu potenciālu.

Līdz ar to nākamajā sezonā «Mercedes» komandas sastāvs nemainīsies, jo Botasa partnerim Lūisam Hamiltonam arī līgums ir spēkā līdz 2019.gada sezonas beigām.

Šobrīd kopvērtējumā līderis ar 238 punktiem ir Hamiltons, kuram trīs punktus zaudē «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels, bet Botass ar 197 punktiem ļoti stabili atrodas trešajā pozīcijā.

F-1 sezona turpināsies šonedēļ Singapūrā, kur risināsies četrpadsmitais no 20 etapiem.

Botass, kurš augusta beigās svinēja 28.dzimšanas dienu, F-1 debitēja 2013.gadā un kopš tā laika līdz šai sezonai bija braucis tikai «Williams» rindās. Tās sastāvā viņš deviņas reizes kāpa uz goda pjedestāla un 2014.gadā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu