Rallijkrosa čempionāta Rīgas posmā pirmo reizi būs apskatāms sporta auto Hyundai i20 R5

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 16. – 17. septembrī, Biķernieku trasē notiks FIA (Starptautiskās automobiļu federācijas) pasaules rallijkrosa čempionāta posms Neste World RX of Latvia, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vienu no jaunākajiem sporta auto pasaulē Hyundai i20 R5. Šis Hyundai jaunās paaudzes sporta auto ceļu uz Latviju mērojis par godu čempionātam.

«Lai gan Hyundai i20 R5 rallija trasē ir debitējis tikai pērnā gada nogalē, tas jau ir paspējis sevi pierādīt dažādās Eiropas līmeņa sacensībās. Šis 1,6 litru turbo auto radīts uz Hyundai i20 bāzes un veidots tā, lai tas būtu konkurētspējīgs rallija sacensībās – auto pielāgots braukšanai gan pa grants, gan asfalta ceļiem, turklāt, kā apliecina uzvaras vairākos rallija posmos, auto ir uzticams un ātrs,» stāsta Hyundai automašīnu izplatītāju SIA Autobrava tirdzniecības vadītājs Gatis Strautmanis.

Jau vairākus gadus Hyundai ne tikai ražo automobiļus, bet arī tos adaptē autosporta vajadzībām. 2012. gadā, pēc desmit gadu pārtraukuma, Hyundai prezentēja savu pirmo rallija auto šajā desmitgadē – Hyundai i20 WRC. Savukārt 2014. gadā šis auto zīmols sevi pieteica pasaules rallija čempionātam (WRC) ar savu komandu un jauno, īpaši radīto Hyundai i20 WRC, un jau pirmajā gadā guva atzīstamus sasniegumus.

Līdzās īpaši sportiskajam Hyundai i20 R5 klātienē būs apskatāmi arī ierastāki Hyundai modeļi, piemēram, Hyundai i20 Active un jaunais i30.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu