Alonso: Palikšu «McLaren» vien tad, ja būs iespēja uzvarēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso paliks arī uz nākamo sezonu «McLaren» komandā, ja būs pārliecināts, ka tā spēj cīnīties par uzvaru, ceturtdien uzsvēra braucējs.

Kā vēstīts, «McLaren» pēc šī gada pārtrauks trīs gadus ilgušo sadarbību ar japāņu autoražotāju «Honda», kuras laikā vienība tā arī nav spējusi tikt pie augstiem rezultātiem, un no 2018.gada tai dzinējus piegādās «Renault». 2005. un 2006.gada čempions šos trīs gadus bijis uzticīgs vienībai, tomēr veiksmīgākajā no sezonām guvis desmito vietu kopvērtējumā, tāpēc regulāri arī publiski izteicis neapmierinātību ar mašīnu.

Alonso, kura labākais rezultāts šosezon F-1 posmā bijusi sestā vieta, tagad atklājis, ka viņam ir «daudz iespēju» gan F-1, gan ārpus šī čempionāta, piebilstot, ka «tuvojas ļoti labas ziņas».

«Lai arī ko darīšu nākamgad, tas būs tāpēc, ka vēlos uzvarēt. Nestartēšu kādā seriālā, lai cīnītos par desmito vai piecpadsmito vietu,» Alonso pauda žurnālistiem. «Ir daudz iespēju, kuras izskatu. F-1 ir mana pirmā un vienīgā prioritāte, tāpēc vispirms lemšu par to un tikai tad domāšu par citiem seriāliem.»

Tomēr Alonso uzsvēra, ka vēlas dot laiku savai komandai.

«Visām pēdējo trīs gadu grūtībām esam izgājuši cauri kopā, tāpēc vēlos dot viņiem laiku pieņemt lēmumus,

lai redzētu kāda ir nākamā gada mašīna. Kad viņi pieņems lēmumus, es pieņemšu savus.»

Tiek prognozēts, ka vēl līdz svētdienai tiks oficiāli apstiprināts, ka nākamajā sezonā «Renault» turpinās piegādāt dzinējus arī savai komandai un «Red Bull», kamēr «Red Bull» uzņēmuma otra komanda «Toro Rosso» kļūs par «Honda» klientu.

Kā ziņoja «Autosport», tāpat «Renault» komanda darījuma ietvaros piekritusi sastāvam piesaistīt līdzšinējo «Toro Rosso» braucēju Karlosu Sainsu junioru, tomēr patlaban nav zināms, kad šī pāreja tiks veikta.

Pats Sainss baumas ceturtdien nevarēja komentēt, vien izsakoties, ka viņa ambīcija ir kādu dienu kļūt par pasaules čempionu un tam viņš vēlas veikt iespējami īsāko ceļu.

Šīs sezonas F-1 kopvērtējumā «McLaren» komanda ar 11 punktiem atrodama devītajā vietā, apsteidzot vienīgi «Sauber», bet no astotajā pozīcijā esošās «Renault» atpaliekot par 23 punktiem.

F-1 sezona turpināsies šonedēļ Singapūrā, kur risināsies četrpadsmitais no 20 etapiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu