Pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Rīgā apmeklēs arī FIA prezidents Tods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules rallijkrosa čempionāta posmu šīs nedēļas nogalē Biķernieku trasē, Rīgā, apmeklēs arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kuram tā būs otrā vizīte Latvijā, informēja Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Vēl jūnijā Todu uz Rīgu ielūdza LAF prezidents Jānis Naglis, savukārt pirmo reizi Tods FIA prezidenta amatā Latviju apmeklēja 2011.gadā.

Toda pārstāvji apliecinājuši, ka šī vizīte ir loģisks solis, jo pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posms pērn saņēma visaugstāko novērtējumu kā labākais etaps aizvadītajā sezonā.

«Pie mums uz šīm sacensībām brauc visaugstākā līmeņa sportisti un komandas no visas pasaules. Ir paveikts milzīgs darbs, lai tas varētu notikt, un FIA vadības ierašanās ir tam apliecinājums,» uzskata Naglis.

«Žana Toda vizīte šī notikuma ietvaros ir lieliska iespēja aktualizēt arī jautājumu par iespēju rīkot pasaules rallija čempionāta posmu pie mums, Latvijā. Tādēļ ļoti svarīgi, lai FIA prezidents pats savām acīm redz, kā mēs spējam organizēt pasaules līmeņa pasākumus un cik ļoti Latvijā mīl autosportu,» norādījis LAF prezidents.

Viesošanās laikā Tods vēros ne tikai rallijkrosa sacensības, bet tiksies arī ar atsevišķām Latvijas valsts amatpersonām, apmeklēs atjaunoto Rīgas Motormuzeju un ar LAF amatpersonām apspriedīs svarīgākos jautājumus autosportā.

Tods FIA prezidenta amatā tika ievēlēts 2009.gadā, bet pirms četriem gadiem viņš šajā postenī tika pārvēlēts.

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas «Ferrari» vadītājs Tods, kuram šobrīd ir 71 gads, FIA prezidenta amatā savulaik nomainīja Maksu Mosliju.

FIA ir viena no pasaules lielākajām un ietekmīgākajām nevalstiskajām organizācijām, kura vada un pārrauga gan visu veidu autosportu, gan auto tūrisma un mobilitātes klubus. FIA biedri ir organizācijas no vairāk nekā 135 pasaules valstīm.

Pasaules rallijkrosa čempionāta desmitajā posmā piektdien plkst.16 Rīgas Motormuzejā notiks sacensību izloze, tajā piedaloties latviešu braucējiem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim, kā arī Alisteram Makrejam no Lielbritānijas un slavenajam norvēģim Peteram Sūlbergam. Savukārt sestdien notiks kvalifikācijas pirmās divas kārtas, bet vēl divi braucieni norisināsies arī svētdien, kad tiks aizvadīti arī pusfināli un fināls.

Šogad STARD komandas pilots Jānis Baumanis un Nitišs no EKS vienības tikai pa reizei sasnieguši finālu, tomēr iepriekšējā etapā Francijā viņi abi spēja iekļūt pusfinālā.

Pērn Latvijas posmā abi «SuperCar» klasē braucošie latvieši apstājās pusfinālā.

Šī gada čempionāta kopvērtējuma līderis trīs posmus pirms sezonas beigām ar 241 punkti ir zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš jau šajā nedēļas nogalē var nodrošināt čempiona titulu, bet otrais ar 195 punktiem ir norvēģis Peters Sūlbergs. Baumanis ar 66 punktiem ir 13.vietā, bet turpat aiz viņa seko Nitišs, kurš ticis pie 55 punktiem.

Pērn Rīgā notikušajā etapā uzvaru guva leģendārais Francijas autosportists Sebastjans Lēbs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu