Lēbs: Biķernieku rallijkrosa trase ir ļoti tehniska

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Biķernieku trase, kurā šajā nedēļas nogalē norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta posms, ir ļoti tehniska, uzskata pērnā gada etapa uzvarētājs Sebastjans Lēbs.

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē Rīgā norisināsies pasaules čempionāta rallijkrosa desmitais posms, Latvijai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro gadu pēc kārtas.

«Pērn trase derēja manai mašīnai, ceru, ka tā būs arī šogad. Esam uzlabojuši mašīnu un tāpat kā visi ceram uzvarēt. Šī ir ļoti tehniska trase, ceram, ka nebūs ļoti slidens, jo, ja tā nebūs, trasei vajadzētu būt piemērotai mūsu mašīnai,» skaidroja slavenais francūzis Lēbs no «Peugeot» vienības, kurš karjeras laikā deviņas reizes kronēts par pasaules čempionu rallijā.

Tikmēr Latvijas piloti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs nevar sagaidīt sacensības.

«Manas rokas trīc jau tagad, jo ilgi esmu gaidījis braukšanu Latvijā, Nevaru sagaidīt rītdienas rītu. Viss izskatās lieliski no organizatoru puses, viņi ielikuši ļoti daudz darba. Darīšu visu, lai izbaudītu sacīksti,» uzsvēra STARD komandas braucējs Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

«Šķita, ka šodien būs brīva diena, bet tā nav, esmu jau veicis daudzas intervijas. Kādā brīdī jābeidz par to domāt un jāpievēršas braukšanai, tomēr šī ir viena nedēļa gadā, un tā ir lieliska, kad varu faniem parādīt, ko esmu darījis visu gadu. Visi latvieši mūs atbalsta, jūtu papildus grūdienu no viņiem pat sliktās sacīkstēs, tomēr no otras puses ir arī smagāks spiediens. Komandas darbinieki jau joko, ka mana seja ir uz autobusiem. Francijā mums bija labs ātrums, arī Kanādā bijām labi, centīsimies paveikt ko labu arī šeit,» stāstīja EKS vienības pilots Nitišs.

Tikmēr slavenais norvēģis Peters Sūlbergs, kurš jau šajā nedēļas nogalē kopā ar kopvērtējuma līderi Jūhanu Kristofešsonu no Zviedrijas, var nodrošināt «Volkswagen» vienībai titulu komandu ieskaitē, uzsver, ka atmosfēra pirms sacensībām ir iespaidīga.

«Pērnā gada sacīksti jau esmu aizmirsis, jo tā nebija veiksmīga. tāds ir mūsu darbs. Esam strādājuši smagi, lai iegūtu komandu titulu, šoreiz jācenšas turpināt izbēgt no nelaimēm un braukt kā līdz šim,» teica Sūlbergs.

«Nekas nav mainījies Rīgā - cilvēki joprojām ir draudzīgi, laika apstākļi joprojām ir slikti un es joprojām centīšos uzvarēt. Pērn nebijām šeit veikuši testus, tāpēc pirmajos apļos gāja grūti, bet otrajā dienā jau iemanījāmies. Šogad biju arī uz testiem,» stāstīja pērnās sezonas pasaules čempions «SuperCar» klasē Matīass Ēkstrems.

Viņaprāt, Biķernieku trasē nepieciešams labs braukšanas ritms.

«Visi līkumi ir vidējā ātrumā un tāpēc nedrīkst pieļaut kļūdas. Tāpat lēcieni ir lielā ātrumā un jābūt drosmīgam. Šajā trasē tiešām jūtu izaicinājumu, jo daudz jāstrādā, lai sasniegtu labu apļa laiku,» uzsvēra zviedrs.

Piektdien norisinājās arī kvalifikācijas pirmās kārtas izloze. Nitišs pirmajā braucienā startēs ārmalā un sacentīsies ar diviem komandas biedriem Tomasu Heikinenu no Somijas un Niko Milleru no Šveices, kā arī ar zviedru Kevinu Ēriksonu un somu Joni Peku Rajala, kurš pērn triumfēja Biķernieku trases atklāšanas sacensībās.

Tikmēr Baumanis pirmajā braucienā startēs iekšmalā un viņa konkurenti būs kopvērtējuma līderis Kristofešsons, amerikāņu zvaigzne Kens Bloks, zviedrs Kevins Hansens un 70 gadus vecais franču veterāns Ervē Lemonjē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu