Rikjardo divreiz labo trases apļa rekordu Singapūrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Red Bull» komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo piektdien Singapūrā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) 14.posma treniņbraucienu pirmajās divās sesijās, piedevām divreiz labojot pilsētas ielās izveidotās trases rekordu.

Tāpat piektdien panākta vienošanās, ka F-1 posms Singapūrā notiks arī nākamās četras sezonas līdz pat 2021.gadam. Singapūrā F-1 sacensības notiek kopš 2008.gada.

Rikjardo pirmajā sesijā trases apli veica minūtē un 42,489 sekundēs, par 0,095 sekundēm labojot pērn vācieša Niko Rosberga kvalifikācijā sasniegto. Kā zināms, tad pašreizējais pasaules čempions Rosbergs, kurš pie titula tika pie «Mercedes» formulas stūres, pērn paziņoja par F-1 pilota karjeras beigšanu.

Tikmēr piektdien otrs ātrākais «Marina Bay» trasē, kas izveidota Singapūras ielās, bija vācietis Sebastjans Fetels ar «Ferrari», kurš bija par sekundes desmitdaļu lēnāks nekā Rikjardo, bet trešo labāko apļa laiku uzrādīja otrs «Red Bull» pilots Makss Verstapens no Nīderlandes.

Savukārt šī gada F-1 čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas bija ceturtais ātrākais, Rikjardo zaudējot gandrīz piecas sekundes desmitdaļas, kamēr sesto vietu ieņēma otrs «Mercedes» pilots Valteri Botass no Somijas.

Otrajā sesijā Rikjardo vēlreiz laboja rekordu, apli veikdamas vienā minūtē un 40,852 sekundēs, bet otrais bija Verstapens, kurš bija 0,556 sekundes lēnāks.

Aiz abiem «Red Bull» pilotiem sekoja «Mercedes» braucēji Hamiltons un Botass, bet pirmajā sešiniekā tika arī «Force India» vācu pilots Niko Hilkenbergs un «McLaren» beļģu braucējs Stofels Vandorns. Savukārt abi «Ferrari» braucēji Kimi Reikenens un Fetels uzrādīja attiecīgi devīto un 11. ātrāko apļa laiku.

Vēl viena treniņbraucienu sesija risināsies sestdien, kad tiks aizvadītas arī kvalifikācijas sacīkstes, bet Singapūras «Grand Prix» izcīņas sacensības norisināsies svētdien.

Fetels ir bijis visu laiku uzvarām bagātākais braucējs Singapūras etapā, jo tajā uzvarējis četras reizes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem Hamiltonam ir 238 punkti, kamēr Fetels atpaliek par trim punktiem. Par līderi brits kļuva iepriekšējā posmā Itālijā, uzvarot Moncas trasē.

Stabili trešais ar 197 punktiem ir Botass, kuram ar 144 punktiem seko Rikjardo, bet seši punkti mazāk ir somam Reikenenam. Savukārt sešinieku noslēdz Verstapens ar 68 punktiem.

Tikmēr Konstruktoru kausa vērtējumā vadībā ar 435 punktiem ir «Mercedes», kam ar 373 punktiem seko «Ferrari», bet trešā ar 212 punktiem ir «Red Bull» vienība.

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu