Baumanis Biķerniekos piektajā vietā pasaules čempionāta rallijkrosā Latvijas posmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Biķerniekos pasaules čempionāta rallijkrosā «SuperCar» klasē desmitā posma finālā izcīnīja piekto vietu, bet uzvarēja zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš nodrošināja pasaules čempiona titulu.

Tāpat titulu nodrošināja Kristofešsona pārstāvētā «PSRX Volkswagen Sweden» vienība, taču dubulttriumfu aizēnoja fakts, ka šīs komandas pilots Peters Sūlbergs pēc sadursmes pusfinālā ar Baumani tika nogādāts slimnīcā.

STARD pilots Baumanis finālā, startējot no trešās rindas, izvirzījās otrajā pozīcijā, kuru gan ātri zaudēja zviedram Matīasam Ēkstremam, kamēr līderpozīcijā izvirzījās Kristofešsons. Ceturtajā aplī Baumanis devās Džokera aplī un atgriezās trasē piektais aiz francūža Sebastjana Lēba un norvēģa Andreasa Bakerūda, kuriem pirms tam bija priekšā.

Finālā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kristofešsons, kurš tika kronēts par pasaules čempionu, otrajā vietā finišēja Ēkstrems, trešais bija Lēbs, kuram sekoja Bakerūds, Baumanis un šveicietis Timo Millers.

Kā vēstīts pirms tam pusfinālā Baumanis nespēja izvairīties no ietriekšanās slavenā norvēģa Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību. Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.

Līdz ar to pusfināla brauciens bija jāatkārto, Baumanim izcīnot trešo vietu un kā pirmajam latvietim iekļūstot finālā, jo pērn pašmāju braucēji palika ārpus izšķirošā brauciena. Tikmēr EKS vienības braucējs Reinis Nitišs savā pusfinālā bija sestais, finālu nesasniedzot.

Čempionāta kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām līderis ar 271 punktu ir zviedrs Kristofešsons, kurš kļuvis konkurentiem neaizsniedzams. Viņam ar 209 punktiem seko komandas biedrs Sūlbergs, bet trešais ar 204 punktiem ir Ēkstrems.

Tikmēr komandu ieskaitē «PSRX Volkswagen Sweden» tikusi pie 480 punktiem, 346 punkti ir Lēba pārstāvētajai «Peugeot-Hansen» vienībai, bet Nitiša EKS ar 303 punktiem ir trešā.

Pērn Rīgā notikušajā etapā uzvaru guva leģendārais Francijas autosportists Sebastjans Lēbs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Artis Baumanis svētdien Biķerniekos iekļuva Eiropas čempionāta piektā posma «Super 1600» klasē finālā, taču gāzes pedāļa defekta dēļ neizgāja uz starta un pamatīgi iedragāja cerības uz titulu, kamēr Juris Spīķis savā karjeras pirmajā finālā finišēja piektais.

Latvijas posmu, kurš pērn tika nosaukts par labāko pasaules rallijkrosa kalendārā, apmeklē arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu