Sūlbergs lauzis atslēgas kaulu un vēl atrodas ārstu aprūpē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Norvēģu autosporta zvaigzne Peters Sūlbergs, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā cieta sadursmē un lauza atslēgas kaulu, vēl joprojām atrodas ārstu aprūpē, sacīja sportista pārstāvētās komandas «PSRX Volkswagen Sweden» pārstāvis Artūrs Priednieks.

Jau ziņots, ka Sūlberga vadītais auto svētdien pusfinālā sadūrās ar latvieša Jāņa Baumaņa spēkratu, trieciena rezultātā norvēģim gūstot traumas un nonākot slimnīcā. Tur tika konstatēts, ka autosportistam ir lauzts atslēgas kauls.

«Sūlbergam ārsti veica padziļinātas veselības pārbaudes, viņš pa nakti palika slimnīcā un vēl joprojām ir ārstu aprūpē, jo viņi veic sportista veselības stāvokļa novērošanu un citus izmeklējumus. Sīkāk par mediķu slēdzieniem komanda šobrīd nav informēta, taču dienas otrajā pusē mēs noteikti ar preses relīzi sniegsim oficiālu informāciju,» sacīja Priednieks, kurš ir šīs komandas koordinators un menedžera palīgs.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Kā vēstīts, Baumanis pusfinālā pēc starta centās iegūt labāku pozīciju, bet priekšā braucošās mašīnas izraisīja sadursmi, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību.

Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.

Arī pasaules čempionāta Latvijas posma rīkotāju «RA Events» direktoram Raimondam Strokšam nebija jaunākās informācijas par Sūlberga veselības stāvokli.

Strokšs piebilda, ka ar nedēļas nogalē Biķerniekos notikušo sacensību norisi ir apmierināts.

«Mēs esam ļoti apmierināti ar sacensību norisi, jo tika sperts ļoti plats solis organizatoriskajā ziņā, jo šī gada sacensības bija labāk noorganizētas nekā pērn,» norādīja Strokšs. «Mums ļoti paveicās ar laika apstākļiem, jo, ja svētdien būtu tādi apstākļi, kādi šodien, būtu pavisam traki. Ir skaidrs, ka mums («RA Events») jāturpina iesāktais ar vēl lielāku sparu un jāsāk gatavoties jau nākamajam gadam.»

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Uzvaras laurus sacensībās plūca Sūlberga komandas biedrs Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Tāpat par čempioni tika kronēta abu pārstāvētā «PSRX Volkswagen Sweden» vienība, kas divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru komandu ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu