Sūlbergs šodien tiek pārvests uz Zviedriju, kur viņam veiks operāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Norvēģu autosporta zvaigzne Peters Sūlbergs, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā lauza atslēgas kaulu un ribas, šodien tiks pārvests uz Zviedriju, kur viņam veiks operāciju, sacīja sportista pārstāvētās komandas «PSRX Volkswagen Sweden» pārstāvis Artūrs Priednieks.

Jau ziņojām, ka Sūlberga vadītais auto svētdien pusfinālā sadūrās ar latvieša Jāņa Baumaņa spēkratu, trieciena rezultātā norvēģim gūstot traumas un nonākot slimnīcā. Tur tika konstatēts, ka autosportistam ir lauzts atslēgas kauls, kā arī krūšukurvja kreisās puses devītā un desmitā riba muguras pusē. Tāpat braucējs savainojis plaušas.

Šīs dienas sportists atradās Latvijas ārstu aprūpē, bet

otrdien dienas otrajā pusē viņš tiks pārvests uz Zviedriju, kur sportistam veiks atslēgas kaula operāciju.

Došanās uz Zviedriju bijis paša Sūlberga lēmums.

«Peters jūtas labāk, bet skaidrs, ka būs jāveic operācija. Viņa stāvoklis ir stabilizējies un viss pamazām atgriežas vecajās sliedēs. Šobrīd viņš jau var pats staigāt, un ribas arī sadzīs pašas,» atklāja Priednieks.

Sagaidāms, ka Sūlbergs nepiedalīsies nākamajā nedēļas nogalē Vācijā gaidāmajā sezonas priekšpēdējā posmā, savukārt noslēdzošais etaps notiks novembrī Dienvidāfrikas Republikā. Tur sportista piedalīšanās būšot atkarīga no viņa paša labsajūtas.

Kā vēstīts, Baumanis pusfinālā pēc starta centās iegūt labāku pozīciju, bet priekšā braucošās mašīnas izraisīja sadursmi, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču

smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību.

Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.

Uzvaras laurus sacensībās plūca Sūlberga komandas biedrs Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Tāpat par čempioni tika kronēta abu pārstāvētā «PSRX Volkswagen Sweden» vienība, kas divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru komandu ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu