Igaunis Ratseps trešo gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionu motokrosā prestižākajā MX1 klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Igaunijas braucējs Prīts Ratseps svētdien jau trešo reizi tika kronēts par Latvijas čempionu motokrosā prestižākajā MX1 klasē, informēja sacensību rīkotāji.

Svētdien Cēsu trasē «Ezerkalni» tika aizvadīts Latvijas un Igaunijas čempionātu superfināls motokrosā. Vairāki MX1 un MX2 klases piloti brauca abās klasēs, kopumā veicot četrus braucienus.

Prestižākajās MX1 sacensībās svētdien uz pjedestāla kāpa tikai Igaunijas motobraucēji - pirmo vietu izcīnīja Harri Kullass, kuram sekoja trešo gadu pēc kārtas par čempionu kļuvušais Ratseps, bet trešais bija Tanels Leoks.

Vislabāk no Latvijas sportistiem veicās Tomam Macukam, kuram ceturtā vieta.

Zīmīgi, ka tieši šie igauņu sportisti jau šajā nedēļas nogalē pārstāvēs Igauniju arī Nāciju kausa sacensībās, kur Latvijas izlases rindās brauks Macuks, Kārlis Sabulis un Kristers Drevinskis.

MX1 klases sezonas kopvērtējumā 245 punktus ieguva Ratseps, bet otrais ar 226 punktiem bija Macuks.

Noslēdzošajā fināla posmā braucēji ieguva dubultu punktu skaitu.

Tikmēr MX2 klasē par čempionu svētdien tika kronēts Aigars Leoks, kurš Cēsu posmā bija tikai sestais. Arī šajā klasē uzvaru guva Kullass, kuram sekoja Tanels Leoks, bet trešais bija Sabulis.

MX2 klases sezonas kopvērtējumā par vicečempionu kļuva Karels Kutsars, kamēr trešais bija Drevinskis.

Savukārt MX125 klasē par Latvijas un Igaunijas čempionāta uzvarētāju kļuva Andreass Hīmagi, kamēr MX85 klasē sezonas kopvērtējumā čempiona titulu izcīnīja Mairis Pumpurs.

Tikmēr MX65 klasē čempiontitulu izcīnīja vairākkārtējā Latvijas čempiona Laura Freiberga dēls Uldis. Veterānu klasē Latvijas čempiona tituls tika Leonam Kozlovskim.

Savukārt komandu vērtējumā jau desmito Latvijas čempiontitulu izcīnīja Ventspils motoklubs «Rodeo».

«Šī motokrosa seriāla sezona ir noslēgusies, kopumā var teikt, ka diezgan veiksmīgi, arī šoreiz bija kupli apmeklēts pasākums. Ja skatos nākamās sezonas virzienā, mums kā Motokrosa komisija jāatrod veidi un iespējas, lai pielāgotu formātus sportistiem, bet tajā pat laikā būtu pastiprināta skatītāju interese,» pauda Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu