Vājā snieguma dēļ krievu F-1 pilots Kvjats zaudējis vietu Toro Rosso komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šosezon neizteiksmīgā snieguma dēļ Pirmās formulas (F-1) krievu pilots Daņiils Kvjats vismaz uz dažām sacīkstēm zaudējis vietu «Toro Rosso» komandā.

Tuvākajās sacīkstēs Kvjatu aizvietos 21 gadu vecais francūzis Pjērs Gaslī.

Šosezon aizvadītajos 14 posmos Krievijas pilots guvis tikai četrus punktus.

«Vairāku iemeslu dēļ - gan tehnisku, gan paša - Kvjats šosezon nav parādījis savu patieso potenciālu. Tas ir iemesls, kāpēc tuvākajos posmos viņš nepiedalīsies,» norādīja «Toro Rosso» komandas vadītājs Francs Tosts. «Tas mums dos iespējas novērtēt Pjēra patiesās spējas jau sacensību līmenī.»

«Gaslī bija nākamais rindā «Red Bull» attīstības programmā. Viņš ar savu sniegumu pierādījis, ka ir pelnījis šo iespēju, jo pērn viņš izcīnīja GP2 titulu,» uzsvēra Tosts.

Tikmēr otrs «Toro Rosso» pilots Karloss Sainss no Spānijas šosezon demonstrējis krietni labāku sniegumu, jo izcīnījis 48 punktus.

Foto: AFP/ScanPix

Savā paziņojumā

«Toro Rosso» norāda, ka krieva aizvietošana ar Gaslī noteikti nenozīmē Kvjata F-1 karjeras beigas.

Kvjats F-1 čempionātā startē kopš 2014.gada, pa to laiku vairāk nekā sezonu nostartējot «Toro Rosso» mātes komandā «Red Bull», tomēr arī tur pēc neizteiksmīga snieguma viņš tika pārcelts atpakaļ.

Nākamais F-1 čempionāta posms šajā nedēļas nogalē notiks Malaizijā. Līdz sezonas izskaņai atlikuši seši etapi.

Pašlaik pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 263 punktiem atrodas «Mercedes» pilots Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kamēr otrais ar 235 punktiem ir vācietis Sebastjans Fetels no «Ferrari».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu