Fetels F-1 Malaizijas GP otrajā treniņu sesijā labo Sepangas trases apļa rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) «Ferrari» komandas pilots Sebastjans Fetels no Vācijas piektdien Malaizijas «Grand Prix» izcīņas otrajā treniņu sesijā laboja Sepangas trases apļa rekordu, kamēr «Haas» vienības franču pilota Romēna Grožāna formula tika sadragāta pēc sadursmes ar salocītu ūdens drenāžas vāku.

Pārdesmit minūtes pirms treniņu sesijas beigām Grožāna vadītās formulas aizmugurējais ritenis trases 13.līkumā aizķēra salocītu notekūdeņu drenāžas vāku, kas beidzās ar «Haas» komandas braucēja ietriekšanos aizsargbarjerās. Mašīna praktiski tika iznīcināta, trasē paliekot arī tās detaļām, bet pats pilots ārēji vizuāli tika cauri sveikā, paša spēkiem atstājot braucamo.

Grožāna avārijas dēļ treniņu sesija tika noslēgta pirms laika, pēc tam organizatoriem paziņojot, ka tiks pārbaudīts katrs drenāžas vāks.

Tikmēr Fetels pirms tam apli bija veicis minūtē un 31,261 sekundē, teju par divām desmitdaļām labojot 2005.gadā spāņa Fernando Alonso uzstādīto Sepangas trases rekordu.

Malaizijas «Grand Prix» izcīņa tiek aizvadīta pēdējo reizi, jo organizatori pēdējos gados cietuši finansiālus zaudējumus, tāpēc valsts, vismaz uz laiku ir atteikusies no F-1 sacensību rīkošanas. Pirmo reizi F-1 posms Malaizijā norisinājās 1999.gadā.

Otrais piektdienas noslēdzošajā treniņu sesijā bija Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas, kurš bija sešas sekundes desmitdaļas lēnāks nekā Fetels. Tālākās viets ieņēma abi «Red Bull» komandas piloti austrālietis Daniels Rikjardo un Makss Verstapens no Nīderlandes, kuri bija ātrākie lietus ietekmētajā pirmajā treniņu sesijā, kamēr piektais palika «Mclaren» pilots Alonso, bet tālākās vietas ieņēma kopvērtējuma līderis no «Mercedes» komandas Lūiss Hamiltons un viņa komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Salīdzinājumā ar pirmo treniņu sesiju, kad pirmajā pusstundā lietus dēļ dalībnieki palika boksos, otrajā bija teicami laika apstākļī, spīdot spožai saulei.

Neskatoties uz to, trasē arī bez Grožāna avārijas, notika vairāki incidenti, norobežojošajā smilšu joslā paviesojoties Botasam un pēc tam arī britu autosportistam Hamiltonam.

Jau vēstīts, ka pirmajā treniņu sesijā ātrākais bija Verstapens, bet otro vietu ieņēma Rikjardo.

Pirmās treniņu sesijas ievadā dalībnieki pusstundu Sepangas trasē tā arī nedevās, jo lietus dēļ trasē bija pārāk daudz ūdens un tā nebija braucama. Tomēr lietum mitējoties un trasei sākot žūt, dalībniekiem tika dota zaļā gaisma, tiesa neviens no braucējiem vairāk par 14 apļiem tā arī neveica.

Ātrākais bija nīderlandietis Verstapens, kurš uzrādīja rezultātu minūte un 48,952 sekundes, par 0,757 sekundēm pārspējot savu komandas biedru Rikjardo no Austrālijas.

«Red Bull» piloti bija pārliecinoši ātrākie, jo trešo labāko apļa laiku uzrādījušais Alonso no «McLaren» komandas, Verstapenam zaudēja 1,635 sekundes. Alonso trasē devās tikai neilgi pirms treniņu sesijas beigām, kad asfalts jau bija krietni pažuvis, spānim veicot vien sešus apļus.

Nākamās divas vietas ieņēma Reikenens un Fetels, bet hamiltons bija sestais.

Tikmēr «Toro Rosso» komandas debitants Pjērs Gaslī no Francijas, kuram šīs ir F-1 debijas sacensības, bija aktīvākais un veica 14 apļus, ieņemot devīto vietu.

Jau vēstīts, ka 21 gadu vecais francūzis «Toro Rosso» komandā aizstājis krievu Daniilu Kvjatu, ar kura šīs sezonas sniegumu nebija apmierināta vienības vadība.

Sestdien tiks aizvadīta vēl viena treniņu sesija, kad notiks arī kvalifikācija, bet Malaizijas «Grand Prix» izcīņas sacensību starts būs svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Hamiltonam ir 263 punkti, kamēr Fetels ticis pie 235 punktiem.

Stabili trešais ar 212 punktiem ir Botass, kuram ar 162 punktiem seko Rikjardo, bet 138 punkti ir Reikenenam. Savukārt sešinieku noslēdz Verstapens un meksikānis Serhio Peress no «Force India» ar 68 punktiem.

Konstruktoru kausā «Mercedes» kontā ir 475 punkti, bet «Ferrari» pēc neveiksmes palikusi ar 373 punktiem, bet trešo vietu ar 230 punktiem ieņem «Red Bull».

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu