M.Rupeiks/K.Liepiņš nosargā Latvijas čempionu titulus blakusvāģu klasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Paipals

Madonas moto trasē «Smeceres Sils» norisinājās Latvijas čempionāta motokrosā – blakusvāģu un kvadraciklu sacensību finālposms. Pirmo reizi Q PRO klases pilots – Kristaps Veinbergs (X99/Slīterāni) kļuva par Latvijas čempionu.

Latvijas kvadraciklu klubu čempionātā pārliecinoši uzvarēja X99/Slīterāni, izcīnot 822 punktus sezonas kopvērtējumā. Vicečempioni, Motokruīzs-1 ar 756 punktiem, savukārt augstā trešā vieta X-Kross komandai ar 612 punktiem.

Q PRO finālposmā uzvara Emīlam Sigajevam (Motokruīzs), otrais Matīss Palēvics (X-Kross), bet trešais Kristaps Veinbergs (X99/Slīterāni). Q Hobby klasē līderis – Dāvis Ciršs (Motokruīzs), otrais Kristaps Adrickis (X-Kross), bet trešajā vietā dāma – Undīne Ulmane (X-Kross). Q Veterānu klasē spēcīgākais bija Agris Neija (X-Kross), otrais Andris Ciršs (Motokruīzs), bet trešajā vietā Daniels Baltais (Motokruīzs). Q Amatieri klasē uzvara Emīlam Sigajevam, otrais Aigars Šaicāns, bet trešais Mārtiņš Korņejevs (MK Akmentiņi).

Starp Q Junioru braucējiem, pirmajā vietā pārliecinoši Lauris Eizāns (Motokruīzs), otrais – Ivan Triasov (RUS), bet trešais finišēja Ralfs Repsis (X-Kross).

Starp bērnu klasēm, pašiem mazākajiem Q50 Rūķi uzvara Markusam Gazarovam (Gulbenes moto), Ernests Reisons (Motokruīzs) otrajā vietā, bet Marsels Vasiļickis (X-Kross) trešais. Q50 klasē, uzvara Ivo Kristapam Kalvem (Gulbenes moto), otrais Kārlis Straubergs (X99/Slīterāni), bet trešais Artūrs Šneiders (X99/Slīterāni). Q70 klasē uzvarēja Markuss Augustovskis (MX Ādaži), otrais Mārtiņš Puhaļskis (X99/Slīterāni), bet trešais Edvards Lorencs (startē privāti). Q100 klasē pirmais – Kristiāns Jānis Sondors (Motokruīzs), otrajā vietā Rihards Freibergs (X-Kross), bet trešais Tanel Podra (EST).

Foto: Toms Paipals

Lai arī posmā M.Rupeiks/K.Liepiņš (Salacas Kauss) izcīnīja ceturto vietu, tas viņiem netraucēja nosargāt Latvijas čempionu titulu. Finālposmā uzvara R.Riim/M.Lina (EST), otrie K.A.Kasesalu/M.Normak (EST) arī otrie sezonas kopvērtējumā, bet trešie – J.Daiders/K.Stupelis (X-Kross), kas lai arī nepiedalījās visos Latvijas čempionātu posmos, sezonā spēja izcīnīt augsto trešo vietu.

B/V Veterānu klasē trešajā vietā G.Bondars/E.Pozņaks (Salacas Kauss), otrie – A.Bičkovskis/R.Bičkovskis, bet uzvara A.Poldsaar/R.Talf (EST). Bērnu B/V klasē uzvara brāļiem Em.Tilakam/El.Tilakam (Elkšņi), bet otrajā vietā B.Lielbārdis/D.Lielbārdis (X-Kross).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu