Hamiltons: Ferrari ātrums mūs sāk uztraukt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Pat pēc gana sekmīgā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posma Malaizijā «Mercedes» komanda bīstas no sīvākās konkurentes «Ferrari» ātruma.

Jau ziņots, ka svētdien otro uzvaru karjerā izcīnīja «Red Bull» pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kuram sekoja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons («Mercedes») un nīderlandieša komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Tikmēr ceturtajā vietā ierindojās «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš šo sacīksti sāka no pēdējās pozīcijas.

««Ferrari» ātrums šajā posmā mūs uztrauca,» izteicās Hamiltons. «Mums jāturpina strādāt. Nākamie posmi mums būs ļoti svarīgi, lai uzlabotu formulas ātrumu.»

Tieši Fetels svētdien parūpējās par spilgtāko sniegumu Malaizijas posmā, jo sestdien kvalifikācijā viņam bija problēmas ar dzinēju, tāpēc nācās startēt no pēdējās vietas, pēcāk finišējot ceturtajā.

«Mēs nevaram novērsties no fakta, ka mums šajā nedēļas nogalē atkal paveicās,» pauda «Mercedes» komandas vadītājs Toto Volfs. «Lai arī «Ferrari» bija problēmas, viņi sacensību laikā spēja atspēlēt 30 sekundes. Jau pēc pirmajiem apļiem bija redzams, ka «Red Bull» un «Ferrari» komandu rīcībā ir labākās formulas.»

Sebastjans Fetels pirmssezonas testos Barselonā
Sebastjans Fetels pirmssezonas testos Barselonā Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Tiesa, «Ferrari» draud problēmas arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajā posmā Japānā, jo Fetelam var tikt piešķirts starta vietu sods par ātrumkārbas maiņu. Tās nomaiņa varētu būt nepieciešama, jo pēc Malaizijas sacensību beigām viņa formulā ietriecās «Williams» pilots Lenss Strols no Kanādas.

«Nedēļas nogale Malaizijā bija krietni labāka, nekā domājām pēc piektdienas, kad mūs piemeklēja nedienas ar formulu,» norādīja Hamiltons.

«Mercedes» komanda iepriekšējos četros gados dominējusi F-1 čempionātā, tomēr šogad konkurētspējīgu sniegumu uzrādījušas «Ferrari» un «Red Bull» vienības.

«Pēc nedēļas nogales, kur mūsu sniegums nebija tas labākais, nevarējām pat iztēloties šādu sacensību iznākumu. Tomēr nedrīkstam tam ļaut novērst mūsu domas no darba. Mēs Malaiziju atstājam ar daudziem jautājumiem, kam mums jāatrod atbildes,» uzsvēra Volfs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetels ticis pie 247 punktiem.

Stabili trešais ar 222 punktiem ir otrs «Mercedes» braucējs Valteri Botass no Somijas.

Konstruktoru kausā «Mercedes» kontā ir 503 punkti, bet «Ferrari» pēc neveiksmes palikusi ar 385 punktiem, bet trešo vietu ar 270 punktiem ieņem «Red Bull».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu