Fetels ātrākais Japānas GP izcīņas pirmajā treniņā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Ferrari» komandas vācu pilots Sebastjans Fetels piektdien bija ātrākais Japānas «Grand Prix» izcīņas pirmajā brīvajā treniņā, kamēr otro sesiju pilnvērtīgi aizvadīt liedza spēcīgs lietus.

Arī pirmajā sesijā smidzināja lietus, Fetelam labākajā mēģinājumā sasniedzot laiku minūte un 29,166 sekundes. Otrais bija čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš atpalika par 0,211 sekundēm.

Aiz diviem līderiem bija «Red Bull» vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kuram sekoja «Ferrari» vienības somu braucējs Kimi Reikenens un viņa tautietis Valteri Botass no «Mercedes».

Šoreiz atkal dominēja trīs ātrākās komandas, jo sesto vietu ieņēma talantīgais «Red Bull» pilots Makss Verstapens no Nīderlandes.

Rīta sesijā spilgtākais brīdis bija «Toro Rosso» komandas spāņu pilota Karlosa Sainsa avārija, kad viņš ietriecās barjerās, apturot sesiju uz 14 minūtēm.

Pirms otrā treniņa trasē sākās ļoti spēcīgs lietus, pārpludinot trasi, un lielāko daļu laika braucēji pavadīja boksos, bet, kad beigās daži no viņiem izbrauca trasē, ieskaitītu rezultātu guva vien piecas formulas.

Šajā sesijā uzvaru izcīnīja Hamiltons, kurš labākajā mēģinājumā bija minūti un 48,719 sekundes ātrs. Viņam 0,799 sekundes zaudēja «Force India» pilots Estebans Okons no Francijas.

Trešais palika otrs «Force India» pilots Serhio Peress no Meksikas, kurš zaudēja vairāk nekā divas ar pusi sekundes, bet vairāk nekā trīs sekundes atpalika abi «Williams» piloti Felipe Masa un Lenss Strols.

Līdz F-1 sezonas izskaņai atlikuši vēl pieci posmi. Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 etapiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetels ticis pie 247 punktiem.

Pēdējos divos posmos Fetelu piemeklējušas vairākas neveiksmes, kas viņam licis zaudēt pasaules čempionāta kopvērtējuma vadību Hamiltonam. Singapūras etapā jau pašā sacīkstes sākumā abi «Ferrari» piloti piedzīvoja avāriju, bet pagājušajā nedēļā Malaizijā viņš dzinēja problēmu dēļ bija spiests startēt no pēdējās vietas, noslēgumā aizcīnoties līdz ceturtajai pozīcijai.

Trešais ar 222 punktiem ir Botass, kuram ar 177 punktiem seko Rikjardo, bet 138 punkti ir Reikenenam. Savukārt sešinieku ar 93 punktiem noslēdz pagājušajā nedēļā otro panākumu karjerā guvušais Verstapens.

Sestdien agri no rīta pēc Latvijas laika Sudzukā notiks trešā treniņu sesija, kurai plkst.9 sekos kvalifikācija, bet sacīkste svētdien sāksies plkst.8 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu