Ožjē Katalonijas rallijā piekāpjas Mīkem, taču tuvojas savam piektajam WRC titulam pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu braucējs Kriss Mīke svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posmā, kas norisinājās Katalonijā, bet otrajā vietā palikušais francūzis Sebastjans Ožjē jau nākamajā etapā var izcīnīto savu piekto titulu pēc kārtas.

«Citroen» pilots Mīke «M-Sport» braucēju Ožjē apsteidza par 28,0 sekundēm, bet vēl piecas sekundes lēnāks bija titulētā francūža komandas biedrs Ots Tenaks no Igaunijas.

Ceturtajā vietā palika soms Juho Heninens («Toyota»), piektais bija norvēģis Madss Estbergs («M-Sport»), bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Stefāns Lefevrs («Citroen»).

Tikmēr Ožjē tuvākais sekotājs Tjerī Nevis no Beļģijas («Hyundai»), kā rezultātā francūzim izdevās palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā.

Mīkem šī bija piektā uzvara karjerā un otrā šosezon, jo viņš bija ātrākais arī Meksikas rallijā.

«Šī ir man ļoti īpaša uzvara. Atceros, kā pirms 20 gadiem braucu uz šejieni skatīties Kolina Makreja startu. Toreiz pat neienāca prāta, ka pats kādreiz šeit braukšu ar rallija mašīnu,» pēc uzvaras teica Mīke.

Kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām četrkārtējā čempiona Ožjē kontā ir 198 punkti, bet uz otro vietu pakāpies Tenaks, kuram ir 161 punkts, taču turpat punktu aiz igauņa ir Nevils.

Pēc Katalonijas rallija pasaules čempionāta kalendārā atlikuši vien etapi Lielbritānijā un Austrālijā. Ožjē titulu varēs nodrošināt Velsas rallijā, kas norisināsies no 27. līdz 29.oktobrim.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu