Blušs «Formula Drift» seriāla sezonu noslēdz ar piekto vietu kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.formulad.com

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs sestdien ieņēma 14.vietu Ziemeļamerikā notiekošā «Formula Drift» seriāla sezonas pēdējā - astotajā - posmā, kopvērtējumā sezonu noslēdzot piektajā pozīcijā.

Irvindeilas trasē, Kalifornijā, notikušajās sacensībās Blušs «HGK Racing Team» komandas sastāvā pirmo reizi brauca ar «E92 Eurofighter» mašīnu.

Kvalifikācijā viņš bija otrā desmitnieka beigu daļā, bet izslēgšanas cīņās aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur zaudēja nākamajam sacensību uzvarētājam Pjotram Viečekam no Polijas, sacensības noslēdzot 14.vietā.

Kopvērtējumā Blušs zaudēja vienu pozīciju.

Tikmēr par «Formula Drift» sacensību seriāla kopvērtējuma uzvarētāju kļuva īrs Džeimss Dīns, kurš sestdien palika trešais aiz Viečeka un japāņa Dai Jošiharas.

Jūlijā Dīns Biķernieku trasē sacentās Baltijā vērienīgākajās drifta sacensībās «Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga».

Iepriekšējos divos etapos Blušs palika attiecīgi 11. un 13.vietā, bet vēl pirms tam trīs posmos bija kāpis uz goda pjedestāla, divas reizes ieņemot trešo pozīciju, bet reizi esot otrais.

Astoņos šīs sezonas etapos Dīns nopelnīja 651 punktu, bet otrais palika norvēģis Frēdriks Āsbo, kurš uzvarētājam zaudēja 113 punktus. Āsbo noslēdzošajā posmā palika piektais.

Tikmēr trešais ar 418 punktiem sezonas noslēgumā bija lietuviešu izcelsmes amerikānis Aurims Bakhis, ceturtais palika Vons Gitins juniors, kuram tāpat kā Blušam bija 399 punkti. Gitins noslēdzošajā etapā palika ceturtais, kas ļāva latvieti apsteigt kopvērtējumā.

Pērn Blušs piedalījās septiņos no astoņiem «Formula Drift» etapiem, noslēguma kopvērtējumā izcīnot 12.vietu.

HGK komandas pilots Blušs 2013.gadā izcīnīja Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt gadu vēlāk tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona tituli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu